branza feta cu masline si ierburi aromate

Feta este o branza de origine greceasca, produsa in mod traditional din lapte de oaie sau de capra. Ea are o culoare alba, nu galbuie si o textura usor grunjoasa dar totodata cremoasa. Se aseamana foarte mult cu telemeaua noastra romaneasca, insa gustul este diferit.
Din 2005 s-a decis la nivelul UE ca feta este un produs PDO (protected designation of origin), si care poate fi produsa doar in regiunile grecesti Macedonia, Thrace, Epirus, Thessaly, Sterea, Peloponnese si Lesvos. Variantele de branza feta produse de catre danezi si nemti si-au schimbat din acest motiv denumirea.
Este un aliment foarte versatil, fiind folosit in alimentatia LCHF destul mult deoarece contine foarte putini carbohidrati, 1-2 gr la 100 gr de produs.
Se poate folosi in salate ca si umplutura pentru chiftele, ca si crusta pentru peste la cuptor, cubulete marinate, in tarte, ca si aperitiv sau in omlete si diverse sosuri.
Din pacate exista pe piata romaneasca destul de multe produse care imita branza feta adevarata, alterand reteta originala si care se vand totusi sub diverse alte denumiri. Verificati intotdeauna eticheta cand cumparati. Daca apar acolo alte minunatii decat laptele de oaie/capra, sare, culturi de bacterii (culturi lactice) ganditi-va de doua ori inainte sa cumparati.

Save

Write A Comment