peste dorada la cuptor in tigaie cu ierburi aromate si lamaie

Este posibil sa mananci LCHF si sa postesti in acelasi timp? Bineinteles ca da, renunta la carne, oua si produse lactate si mergi pe o varianta de regim vegetariano-paleo. Nu este foarte usor insa nici imposibil, doar vointa sa fie.
Pentru acele dati cand este dezlegare la peste in postul Pastelui ortodox va propunem o reteta de peste la cuptor. Mai exact dorada la cuptor.


Serviti dorada cu mult unt topit, se va topi in gura, atat de frageda devine carnea acestui peste. Puteti praji si cateva fire de sparanghel (care de asemenea iubeste untul topit) sau sa adaugati rosii cherry in tava cu peste inainte de a o da la cuptor.

peste dorada la cuptor in tigaie cu ierburi aromate si lamaie

Dorada la cuptor cu unt topit si ierburi aromate

LCHF.ro
Este posibil sa mananci LCHF si sa postesti in acelasi timp? Bineinteles ca da, renunta la carne, oua si produse lactate si mergi pe o varianta de regim vegetariano-paleo. Nu este foarte usor insa nici imposibil, doar vointa sa fie.Astazi este insa dezlegare la peste in postul Pastelui ortodox asa incat va propun o reteta cu peste la cuptor. Mai exact dorada la cuptor.
4.80 from 5 votes
Timp preparare 15 minutes
timp gatire 40 minutes
Timp total 55 minutes
Categorie Fel principal
Bucatarie Frantuzeasca, greceasca, Mediteraneana
Portii 2

Ingrediente
  

  • 2 dorade
  • 100 gr unt
  • 1 lamaie
  • patrunjel un buchetel mic
  • oregano un manunchi mic
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare
 

  • Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
  • Curatati pestii, daca nu i-ati luat deja curatati de la magazin (de preferat) avand grija sa indepartati fierea. Puneti-i intr-o tigaie cu manerul de fier (ce poate fi introdusa in cuptor) sau intr-o tava termorezistenta. Sarati si piperati pestii, atat in exterior cat si in interior.
  • Taiati lamaia rondele si introduceti-le in peste, alaturi de buchetele de patrunjel si oregano.
  • Presarati ulei de masline inauntrul doradei precum si deasupra, din abundenta.
  • Dati la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau pana ce carnea pestelui devine alba.
  • Intr-o craticioara la foc mic puneti untul la topit. Dupa ce este gata lasati-l cateva minute la o parte si apoi turnati-l intr-o cana avand grija sa nu turnati si proteina din lapte, care se lasa la fundul oalei.
  • Cand pestele este gata, scoateti din burta ierburile si feliile de lamaie si indepartati cu grija pielea, dand la iveala fileurile de carne alba.

Notes

Serviti dorada cu mult unt topit, se va topi in gura, atat de frageda devine carnea acestui peste. Puteti praji si cateva fire de sparanghel (care de asemenea iubeste untul topit) sau sa adaugati rosii cherry in tava cu peste inainte de a o da la cuptor.
Cuvinte cheie dorada, lamaie, oregano
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Salvati reteta pe Pinterest!Urmariti @lchfro sau hashtag #lchf.ro!

Write A Comment

Votati daca va place reteta noastra!