frigarui de miel cu sos de iaurt si menta

Cand se apropie Pastele, carnea de miel va fi la mare cautare, iar pe langa faptul ca este foarte delicioasa, este si deosebit de potrivita pentru cei care urmeaza o alimentatie LCHF.

frigarui de miel cu sos de iaurt si menta

Frigarui din carne de miel cu sos de iaurt si menta

LCHF.ro
Se apropie Pastele si carnea de miel va fi la mare cautare, iar pe lnga faptul ca este foarte delicioasa, este si deosebit de potrivita pentru cei care urmeaza o alimentatie LCHF.
5 from 3 votes
Timp preparare 5 minutes
timp gatire 5 minutes
La frigider 3 hours
Timp total 3 hours 10 minutes
Categorie Fel principal
Bucatarie Frantuzeasca, greceasca, Romaneasca
Portii 2

Ustensile

  • bete de frigarui

Ingrediente
  

  • 500 gr carne de miel
  • 4 catei de usturoi
  • 1 manunchi menta proaspata
  • 2 dl iaurt gras
  • 1 lamaie zeama si coaja
  • ulei de masline
  • sare
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare
 

  • Faceti o marinada din ulei de masline, usturoiul taiat marunt, zeama si coaja de lamaie, jumatate din cantitatea de menta taiata fin si piper.
  • Taiati carnea de miel in bucati si lasati-o la marinat la frigider pentru 3 ore. Intoarceti carnea din cand in cand, avand grija ca toate bucatile sa fie acoperite cu sosul de marinada.
  • Puneti carnea pe bete de frigarui si presarati sare. Daca folositi bete din lemn de bambus, lasati-le in apa inainte de a le folosi, astfel incat nu se vor arde.
  • Prajiti frigaruile la gratar, 5-7 minute sau pana ce carnea este gata. Intoarceti frigaruile din cand in cand, astfel incat carnea sa fie prajita uniform.
  • Tocati fin restul de menta si amestecati-o cu iaurt, sare si piper.

Notes

Serviti frigaruile ca atare cu sosul de iaurt sau alaturi de o salata mare verde.
Cuvinte cheie iaurt, menta, miel, usturoi
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Salvati reteta pe Pinterest!Urmariti @lchfro sau hashtag #lchf.ro!

Write A Comment

Votati daca va place reteta noastra!