Lista de cumparaturi

la supermarket cu o lista de cumparaturi

Aici aveti o lista cu produsele bine de avut acasa/de cumparat atunci cand incepeti alimentatia LCHF. Lista reprezinta o sursa de inspiratie si bineinteles nu este limitata.

Carne, peste, fructe de mare

  • pui – proaspat sau congelat: piept de pui, pulpe, aripi
  • somon – de preferinta cel salbatic si nu cel din crescatorii, insa este greu de gasit in magazine
  • pastrama – de porc sau pui, fara zahar, conservanti sau alte ingrediente dubioase, verificati eticheta
  • porc – cotlete, muschiulet, ceafa
  • bacon – cititi eticheta pentru a gasi cel mai natural produs cu putinta; multi producatori autohtoni adauga potentiatori de aroma sau alte ingrediente nenaturale si inutile
  • vita – muschi, entrecote, pulpa etc
  • macrou – in sos tomat/conserva, afumat sau proaspat
  • hering
  • cod – file congelat sau proaspat
  • creveti – congelati
  • miel – pulpa sau cotlete
  • maruntaie – ficatei de pui, ficat de porc, se pot congela
  • ton – conserve, cumparati doar conservele in apa, deoarece cele in ulei contin prea mult omega-6
  • alte mezeluri – salam, carnati, crenvusti, cititi intotdeauna eticheta si alegeti produsele cu cel mai mare procent de carne, cu cei mai putini carbohidrati, fara conservanti si fara substante artificiale

Legume

  • avocado* – este prietenul vostru
  • conopida
  • broccoli
  • ardei grasi
  • rosii*
  • telina – tulpina
  • castraveti
  • masline
  • fenicul
  • ceapa, usturoi
  • salata verde – toate tipurile
  • ciuperci
  • vinete
  • zucchini/dovlecel

Alegeti legumele ce cresc deasupra pamantului. Radacinoasele ar trebui evitate deoarece contin cantitati mari de carbohidrati. Ele pot fi consumate insa rar si in cunostinta de cauza (diabeticii risca sa li se ridice glicemia, cei care doresc sa slabeasca pot stagna progresul samd).

* Atat avocado cat si rosia sunt de fapt fructe, insa in constientul colectiv ele sunt considerate legume, din acest motiv le-am trecut si noi in aceasta categorie.

Produse lactate

  • smantana
  • smantana/frisca lichida – cumparati cu cel putin 30% grasime. Uneori se gaseste sub denumirea de „smantana pentru gatit”.
  • cascaval
  • branza de vaci
  • cottage cheese
  • iaurt gras – cel de tip grecesc este foarte potrivit deoarece contine un procent de grasime cel putin 10%, ideal peste 14% grasimi
  • branza feta
  • babybell – NU branza topita
  • branza tip philadelphia
  • telemea, urda
  • mozzarella

Grasimi

Evitati uleiul de floarea soarelui. In bucataria romaneasca acesta este rege insa studii moderne au aratat ca el contine mult omega-6 favorizand bolile inflamatorii.

Alimente diverse

  • oua – de preferat oua ecologice sau care provin de la gaini ce nu au fost crescute in baterii (tip 0, 1 sau 2)
  • maioneza – facuta acasa sau daca o cumparati, nu alegeti varianta degresata si cititi eticheta
  • lapte de cocos
  • tarate de psyllium
  • fructe de padure – congelate
  • nuci, alune – migdale, nuci macadamia, nuci pecan, alune de padure
  • seminte – de floarea soarelui, de bostan, de in, muguri de pin, de susan
  • mustar, ketchup – alegeti variantele fara zahar! cu cat mai putini carbohidrati
  • pudra de vanilie – a nu se confunda cu zaharul de vanilie sau zaharul vanilat
  • faina de migdale – verificati eticheta, exista variatii mari intre numarul de carbohidrati
  • faina de cocos

Write A Comment