omleta cu salata skagen de creveti si maioneza si somon afumat

Nu suntem noi romanii obisnuiti sa mancam la micul dejun omleta cu somon si creveti insa combinatia de oua si fructe de mare/somon este foarte intalnita in tarile scandinave, sau in bucataria mediteraneana. Acest tip de mancare poate suna pretentios, insa este foarte usor de facut, iar daca aveti salata de creveti facuta dinainte, nu dureaza decat cateva minute, iar micul dejun/pranzul este gata.
Reteta pentru salata de creveti cu maioneza o gasiti aici (click!).

omleta cu salata skagen de creveti si maioneza si somon afumat

Omleta cu somon afumat si salata de creveti

LCHF.ro
Acest tip de mancare poate suna pretentios, insa este foarte usor de facut, iar daca aveti salata de creveti facuta dinainte, nu dureaza decat cateva minute, iar micul dejun/pranzul este gata.
5 from 4 votes
Timp preparare 5 minutes
timp gatire 5 minutes
Timp total 10 minutes
Categorie Fel principal, Mic dejun
Bucatarie Frantuzeasca, Mediteraneana, Scandinava
Portii 1

Ingrediente
  

Mod de preparare
 

  • Faceti o omleta simpla. Topiti untul intr-o tigaie, bateti ouale cu un varf de sare intr-un castron si rasturnati compozitia in tigaie. Coaceti omleta la foc mediu cateva minute, pana se rumeneste insa ramane cremoasa la mijloc. Nu este nevoie sa o intoarceti, puteti acoperi tigaia cu un capac, ea se va coace.
  • Pe o farfurie asezati omleta, puneti deasupra feliile de somon si salata de creveti. Puteti presara deasupra putin marar proaspat tocat.

Notes

Aveti grija la cantitatea de sare, somonul afumat este sarat, iar cand se incalzeste aceasta de disipeaza, dand gust omletei.
Reteta pentru salata de creveti cu maioneza o gasiti aici (click!).
Cuvinte cheie creveti, omleta, oua, somon afumat
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Salvati reteta pe Pinterest!Urmariti @lchfro sau hashtag #lchf.ro!

Write A Comment

Votati daca va place reteta noastra!