Orezul din conopida se face extrem de usor si este una dintre cele mai populare garnituri in randul celor ce urmeaza o alimentatie LCHF, paleo, keto sau orice tip de dieta low-carb.
Orezul din conopida poate fi mancat in multe feluri si poate fi servit ca garnitura la orice tip de proteina. Aceasta este reteta de baza insa daca adaugati ierburi sau alte condimente obtineti alte feluri de mancare delicioase: orez sarbesc, orez cu legume, pad thai, curry indian, orez prajit cu ou etc.
Ingrediente
1 conopida
sare, piper
25 gr unt
Mod de preparare
Spalati conopida si dati-o prin razatoarea mare sau faramitati-o in robotul de bucatarie. Puneti o oala cu apa la fiert si adaugati sare. Cand apa clocoteste adaugati conopida rasa. Nu lasati mai mult de 1 minut, astfel incat „orezul” sa nu capete aibe o consistenta moale. Scurgeti apa si adaugati untul, amestecand usor. Sarati si piperati daca este cazul.


















