paine lchf din seminte alune si nuci, cu tarate de psyllium, oua si branza cottage cheese perfecta pentru micul dejun, fara gluten

Paine LCHF poate suna a paradox insa aceasta paine din seminte, alune si nuci este perfecta pentru toti cei care urmeaza dieta LCHF insa doresc, din cand in cand, sa serveasca o tartina. Painea nu contine foarte multi carbohidrati (painea intreaga contine 38 gr carbohidrati, mai putin de 3 gr pe felie) si este foarte satioasa, 1-2 felii, desi subtiri, sunt suficiente pentru un mic dejun, cu mult unt si pastrama, cascaval, avocado etc.
Nu recomand sa se manance „in loc de paine” pe langa un fel principal, asa cum facem noi romanii. Felurile principale nu au nevoie de paine!

paine lchf din seminte alune si nuci, cu tarate de psyllium, oua si branza cottage cheese perfecta pentru micul dejun, fara gluten

Paine din seminte si nuci LCHF

LCHF.ro
Paine LCHF poate suna a paradox insa aceasta paine din seminte, alune si nuci este perfecta pentru toti cei care urmeaza dieta LCHF insa doresc, din cand in cand, sa serveasca o tartina. Painea nu contine foarte multi carbohidrati (painea intreaga contine 38 gr carbohidrati, mai putin de 3 gr pe felie) si este foarte satioasa, 1-2 felii, desi subtiri, sunt suficiente pentru un mic dejun, cu mult unt si pastrama, cascaval, avocado etc.
3.80 from 10 votes
Timp preparare 20 minutes
timp gatire 1 hour 10 minutes
Timp total 1 hour 30 minutes
Categorie Paine, Side Dish
Bucatarie Low carb

Ustensile

  • robot de bucatarie

Ingrediente
  

  • 3 dl seminte de in
  • 1 dl seminte de susan
  • 1 dl alune de padure
  • 1/2 dl nuci
  • 1/2 dl migdale
  • 1 dl tarate de psyllium
  • 2 lingurite praf de copt
  • 50 gr unt
  • 1 dl smantana
  • 250 gr branza cottage cheese
  • 6 oua
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare
 

  • Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
  • Intr-un robot de bucatarie mixati semintele, nucile, migdalele si alunele. Adaugati taratele de psyllium, praful de copt si sarea.
  • Topiti untul.
  • Amestecati intr-un castron separat ingredientele ude: smantana, branza si oualele. Peste amestecul de seminte adaugati untul topit, apoi ingredientele ude.
  • Tapetati o tava de copt (pentru cozonac, chec etc.) cu hartie de copt. Puneti compozitia in tava.
  • Dati la cuptor, pentru 1 ora. Verificati cu o scobitoare daca este gata, in caz contrar mai lasati la copt 10 minute.
Cuvinte cheie migdale, paine, seminte de in, seminte de susan
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Salvati reteta pe Pinterest!Urmariti @lchfro sau hashtag #lchf.ro!

Write A Comment

Votati daca va place reteta noastra!