panna cotta de vanilie cu afine si ciocolata

Panna cotta este unul dintre cele mai cunoscute si indragite deserturi italiene, foarte usor de facut si foarte gustos, chiar si fara zahar. Are un continut redus de carbohidrati si este cel putin la fel de bun la gust chiar daca este un desert LCHF.

panna cotta de vanilie cu afine si ciocolata

Panna cotta de vanilie LCHF

LCHF.ro
Panna cotta este unul dintre cele mai cunoscute si indragite deserturi italiene, foarte usor de facut si foarte gustos, chiar si fara zahar. Are un continut redus de carbohidrati si este cel putin la fel de bun la gust chiar daca este un desert LCHF.
4.41 from 5 votes
Timp preparare 5 minutes
timp gatire 10 minutes
In frigider 2 hours
Timp total 2 hours 15 minutes
Categorie Desert
Bucatarie Italiana
Portii 3

Ingrediente
  

  • 3 dl smantana lichida
  • 1 pastaie de vanilie
  • 2 foi de gelatina sau 1 lgt praf de gelatina
  • 1 lingura indulcitor natural stevia+erytritol

Mod de preparare
 

  • Puneti foile de gelatina la inmuiat in apa rece pentru cel putin 5 minute.
  • Puneti intr-o craticioara smantana si indulcitorul. Taiati pastaia de vanilie in doua cu un cutit, scoateti semintele si adaugati-le in oala impreuna cu pastaia. Lasati compozitia la foc mic amestecand din cand in cand pana incepe sa fiarba si mai lasati-o 2-3 minute.
  • Luati craticioara de pe foc si adaugati gelatina (dupa ce ati scurs apa), amestecand incontinuu pana ce aceasta se dizolva.
  • Turnati compozitia in pahare si dati la frigider pentru cel putin 2 ore. Eu am servit-o cu afine si ciocolata rasa.
Cuvinte cheie smantana lichida, vanilie
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Salvati reteta pe Pinterest!Urmariti @lchfro sau hashtag #lchf.ro!

Write A Comment

Votati daca va place reteta noastra!