parfait de ciocolata cu aroma de cafea

Parfaitul este un desert usor si racoritor, destul de onctuos in consistenta astfel incat este indeajuns sa se serveasca 1-2 felii la portie.

Save

parfait de ciocolata cu aroma de cafea

Parfait de ciocolata cu aroma de cafea

LCHF.ro
Parfaitul este un desert usor si racoritor, destul de onctuos in consistenta astfel incat este indeajuns sa se serveasca 1-2 felii la portie.
4.29 from 7 votes
Timp preparare 20 minutes
La congelator 4 hours
Timp total 4 hours 20 minutes
Categorie Desert
Bucatarie Frantuzeasca
Portii 6

Ingrediente
  

  • 100 gr ciocolata neagra 70% cu cafea
  • 400 ml smantana lichida frisca
  • 1 lingurita pudra de vanilie
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri indulcitor natural stevie si erytritol, amestec

Mod de preparare
 

  • Topiti ciocolata la bain marie sau in cuptorul cu microunde. Lasati sa se raceasca (nu sa se intareasca).
  • Bateti galbenusurile spuma cu indulcitorul si pudra de vanilie. Amestecati ciocolata topita cu amestecul de galbenusuri.
  • Bateti smantana lichida pentru frisca si incorporati-o cu grija in compozitia de ciocolata si oua.
  • Turnati intr-o forma de tava tapetata cu folie alimentara.
  • Dati la congelator pentru cel putin 4 ore.
  • Scoateti parfait-ul din frigider cu 15 minute inainte de a-l servi.
Cuvinte cheie cafea, ciocolata, inghetata, pudra de vanilie, smantana lichida
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Salvati reteta pe Pinterest!Urmariti @lchfro sau hashtag #lchf.ro!

Write A Comment

Votati daca va place reteta noastra!