sos pesto rosso cu rosii uscate la soare, ulei de masline si parmezan

Pesto rosu este fratele mai mic al lui pesto genovese cu busuioc. La fel de gustos, cu un pronuntat parfum dat de rosiile uscate in ulei, poate fi folosit la orice tip de gratar sau carne la cuptor. Pestele alb il adora!

sos pesto rosso cu rosii uscate la soare, ulei de masline si parmezan

Pesto rosso

LCHF.ro
5 from 3 votes
Timp preparare 5 minutes
Timp total 5 minutes
Categorie Sos
Bucatarie Italiana
Portii 6

Ustensile

  • robot de bucatarie/blender

Ingrediente
  

  • 100 gr rosii uscate in ulei
  • 100 ml ulei de masline
  • 30 gr seminte de pin
  • 1 catel uturoi
  • 50 gr masline negre fara samburi
  • 100 gr parmezan ras
  • 10 frunze de busuioc
  • sare grunjoasa
  • piper negru proaspat macinat

Mod de preparare
 

  • Puneti toate ingredientele in blender si mixati totul pana ce amestecul devine ca o pasta.
  • Sarati si piperati dupa gust. Daca sosul este prea gros puteti adauga cateva lingurite de apa pentru a ajunge la consistenta dorita.
Cuvinte cheie busuioc, parmezan, rosii uscate, ulei de masline
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Salvati reteta pe Pinterest!Urmariti @lchfro sau hashtag #lchf.ro!

Write A Comment

Votati daca va place reteta noastra!