Conopida este o leguma foarte versatila, ea inlocuind cu succes cartoful si orezul in alimentatia LCHF. Piureul de conopida este una dintre garniturile cele mai gustoase care merge de minune atat cu gratare, peste si fructe de mare cat gratinat cu cascaval la cuptor. Va prezint mai jos doua dintre variantele mele preferate, pe care le gatesc cu regularitate.
Varianta 1
Ingrediente
o capatana conopida
sare, piper
150 gr unt
smantana lichida
Mod de preparare
Se spala si se taie conopida buchetele. Se pune la fiert in apa cu sare. Cand conopida e fiarta se scurge apa, si cu o lingura de lemn se striveste in oala. Se adauga unt si smantana lichida pana obtineti o consistenta de piure. Sarati daca mai este nevoie si adaugati piper dupa gust.
Varianta 2
Ingrediente
o capatana conopida mica
3 dl smantana lichida
150 gr unt
sare, piper
un praf de nucsoara
Mod de preparare
Se spala si se taie conopida buchetele si se pune la fiert in smantana lichida, pana se inmoaie. Se ia de pe foc se se amesteca cu un mixer de mana. Se adauga untul, sarea, piperul si nucsoara dupa gust.

























