pizza lchf cu blat fara gluten si topping cu bacon, mozzarella, boabe de porumb, ciuperci si pepperoni

Inainte de a manca low carb, pizza mea preferata era Rodeo, de la Pizza Hut. Cu bacon si boabe de porumb. Mi se parea o nebunie. Aceasta reteta este varianta „imbunatatita”, cu blat LCHF, cu mult mai putini carbohidrati decat originalul. Este atat de buna incat este usor sa manancati prea mult si astfel sa anulati ideea de LCHF: mancati pana va saturati insa nu pana deveniti prea satul! Asa ca mare grija, mai ales daca tineti LCHF strict sau doriti sa scadeti in greutate.

pizza lchf cu blat fara gluten si topping cu bacon, mozzarella, boabe de porumb, ciuperci si pepperoni

Pizza rodeo LCHF

LCHF.ro
Inainte de a manca low carb, pizza mea preferata era Rodeo, de la Pizza Hut. Cu bacon si boabe de porumb. Mi se parea o nebunie. Aceasta reteta este varianta „imbunatatita”, cu blat LCHF, cu mult mai putini carbohidrati decat originalul. Este atat de buna incat este usor sa manancati prea mult si astfel sa anulati ideea de LCHF: mancati pana va saturati insa nu pana deveniti prea satul! Asa ca mare grija, mai ales daca tineti LCHF strict sau doriti sa scadeti in greutate.
4.67 from 6 votes
Timp preparare 20 minutes
timp gatire 20 minutes
Timp total 40 minutes
Categorie Fel principal
Bucatarie Italiana
Portii 2

Ingrediente
  

Pentru blat:

  • 2 oua
  • 1 dl smantana
  • 1 lingura apa
  • 1 lingura tarate de psyllium
  • 2 dl faina de migdale
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare

Pentru sos:

  • 100 ml rosii in bulion pasate
  • oregano busuioc uscate
  • ulei de masline
  • sare piper

Pentru topping:

  • 150 gr bacon taiat cubulete/fasii
  • 1/2 conserva boabe de porumb fierte
  • 4 ciuperci champignon taiate felii
  • 20-25 felii pepperoni
  • 200 gr mozzarella rasa

Mod de preparare
 

  • Amestecati ouale, smantana si apa, avand grija ca smantana sa nu lase cocoloase.
  • Adaugati ingredientele uscate si amestecati bine. Lasati 2-3 minute ca taratele de psyllium sa absoarba putin lichidul.
  • Pe o tava puneti o hartie de copt. Intindeti amestecul pentru blat cu o spatula intr-o foaie uniforma de aproximativ 4 mm grosime. Dati la cuptor, la 180 de grade Celsius pentru crca 10 minute. Foaia de blat nu trebuie sa prinda culoare, ci sa capete consistenta mai groasa, ca a unei clatite.
  • Intre timp faceti sosul: amestecati rosiile pasate in bulion cu ulei de masline, condimente, sare si piper dupa preferinte.
  • Cand blatul este gata adaugati toppingul si presarati mozzarella rasa deasupra. Dati inapoi la cuptor, la 250 grade Celsius de aceasta data, pentru inca 10 minute sau pana ce pizza a prins culoare aurie.
Cuvinte cheie bacon, ciuperci, mozzarela, pizza, porumb
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Salvati reteta pe Pinterest!Urmariti @lchfro sau hashtag #lchf.ro!

Write A Comment

Votati daca va place reteta noastra!