sos cremos de rosii cu busuioc

Acest sos de rosii este deosebit de parfumat aromat si cremos si merge de minune cu preparate pe baza de carne sau branza: orice tip de carne tocata, de la chiftelute la parjoale sau placinte cu carne (fara blat/blat LCHF) sau halloumi la gratar, feta, mozzarella etc. Merge foarte bine si cu orice tip de legume la cuptor sau ca si sos pentru „spagheti” din dovlecei.SaveSave

sos cremos de rosii cu busuioc

Sos cremos de rosii

LCHF.ro
Acest sos de rosii este deosebit de parfumat aromat si cremos si merge de minune cu preparate pe baza de carne sau branza
5 from 3 votes
Timp preparare 5 minutes
timp gatire 20 minutes
Categorie Garnitura, Sos
Bucatarie Mediteraneana
Portii 2

Ustensile

  • blender

Ingrediente
  

  • 1 ceapa mica
  • 500 gr rosii in bulion pasate, conserva
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 100 gr smantana
  • 50 ml smantana lichida
  • ulei de masline
  • 1 legatura busuioc proaspat
  • 2 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita mustar de Dijon
  • sare
  • piper

Mod de preparare
 

  • Taiati ceapa si usturoiul marunt si puneti-le la prajit intr-o oala in putin ulei de masline.
  • Cand s-au inmuiat adaugati rosiile in bulion, pasta de tomate, mustarul, oregano si busuiocul tocat si lasati sa bolboroseasca la foc mediu aproximativ 15 minute amestecand din cand in cand.
  • Luati oala de pe foc, adaugati smantana si smantana lichida. Cu un blender, amestecati sosul in oala, pana devine cremos si omogen iar la sfarsit potriviti de sare si piper.
Cuvinte cheie busuioc, rosii
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Salvati reteta pe Pinterest!Urmariti @lchfro sau hashtag #lchf.ro!

Write A Comment

Votati daca va place reteta noastra!