supa limpede de pui, de legume, de peste, de carne

Supele concentrate (fond sau stock sau bulion) sunt folosite pe scara larga in bucataria internationala, si cu precadere in cea franceza. In bucataria romaneasca nu suntem obisnuiti sa le utilizam, insa in ultimul timp (odata cu aparitia celebrelor cuburi Knorr) am inceput sa adaugam si sa intensificam gustul mancarurilor in acest mod. Ok, inainte aveam Vegeta, insa acum exista pe piata multe alte variante. Nu stiu cati dintre voi obisnuiesc sa citeasca etichetele acestor produse (nici eu nu o faceam pana nu demult), insa daca o faceti exista posibilitatea sa va speriati iremediabil.

Exista o varietate foarte mare de supe concentrate: supa de pui, de legume, de vita, de peste, de ciuperci, de vanat, de fructe de mare, de homar samd. Nu toate dintre ele se gasesc in magazinele romanesti.

Nu spun sa nu folosim aceste produse, si eu o fac, destul de des, insa nimic nu poate totusi inlocui o supa concentrata de pui, sa spunem, facuta de la zero. Naturala. Sau un fond de legume, supa de legume simpla cu ceapa morcov, telina si o radacina de patrunjel. Mai simplu de atat nu se poate. Daca aveti timp si tragere de inima va recomand sa incercati sa va faceti singuri supele concentrate. Merge de minune sa le pastrati la congelator pentru cand aveti nevoie de ele (pana la 6 luni).

Write A Comment