tapenada de masline negre cu masline kalamata, usturoi, capere si ulei de masline

Tapenada este o pasta de masline parfumata si condimentata de origine provencala (Franta) ce poate fi folosita cu succes in alimentatia LCHF. Merge de minune cu paine crocanta LCHF, pe Finn Crisp, cu peste sau pui, ca si sos amestecata cu smantana sau iaurt grecesc. Se poate face din masline negre sau masline verzi.

Bine de stiut

  • recomandam sa folositi masline Kalamata, ni se par cele mai potrivite, sunt carnoase si mai bune la gust
  • se pastreaza la frigider intr-un borcan cu capac etans
tapenada de masline negre cu masline kalamata, usturoi, capere si ulei de masline

Tapenada de masline negre

LCHF.ro
Tapenada este o pasta de masline parfumata si condimentata de origine provencala (Franta) ce poate fi folosita cu succes in alimentatia LCHF. Merge de minune cu paine crocanta LCHF, pe Finn Crisp, cu peste sau pui, ca si sos amestecata cu smantana sau iaurt grecesc. Se poate face din masline negre sau masline verzi.
5 from 3 votes
Timp preparare 5 minutes
timp gatire 10 minutes
Timp total 15 minutes
Categorie Aperitiv
Bucatarie Frantuzeasca, Mediteraneana
Portii 4

Ustensile

  • robot de bucatarie

Ingrediente
  

  • 200 gr masline negre fara samburi
  • 1 lingura capere
  • 4 linguri ulei de masline extra virgin
  • 1 catel usturoi pisat
  • 4 fileuri de ansoa
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare
 

  • Puneti toate ingredientele intr-un robot de bucatarie si mixati-le. Aveti grija sa lasati bucatele de masline intregi, nu amestecati totul pana devine o pasta.

Notes

Recomandam masline Kalamata, ni se par cele mai potrivite, sunt carnoase si mai bune la gust.
Se pastreaza la frigider intr-un borcan cu capac etans.
Cuvinte cheie ansoa, capere, masline negre, ulei de masline, usturoi
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Salvati reteta pe Pinterest!Urmariti @lchfro sau hashtag #lchf.ro!

Write A Comment

Votati daca va place reteta noastra!