branza halloumi la gratar cu salata spanac rosii si nuci sfaramate

Halloumi este un tip de branza semi tare, originara din Cipru, cu un punct de topire ridicat, din acest motiv putandu-se face foarte usor la gratar sau la cuptor. Este preparata dintr-un amestec de lapte de capra si de oaie, uneori cu cu adaos de lapte de vaca. Merge de minune mancata cu salata, variatiile fiind nenumarate.

branza halloumi la gratar cu salata spanac rosii si nuci sfaramate

Halloumi la gratar cu salata si nuci

LCHF.ro
Halloumi este un tip de branza semi tare, originara din Cipru, cu un punct de topire ridicat, din acest motiv putandu-se face foarte usor la gratar sau la cuptor. Merge de minune mancata cu salata, variatiile fiind nenumarate.
5 from 3 votes
Timp preparare 5 minutes
timp gatire 10 minutes
Timp total 15 minutes
Categorie Aperitiv, Garnitura, Salata
Bucatarie Mediteraneana
Portii 4

Ingrediente
  

  • 400 gr halloumi
  • 8 rosii cherry
  • 1/2 ceapa rosie
  • 30 gr nuci
  • masline negre
  • frunze de salata verde
  • frunze de spanac
  • ulei de masline
  • otet
  • sare
  • piper

Mod de preparare
 

  • Taiati branza in felii de circa 1 cm grosime. Ungeti feliile de halloumi cu ulei de masline si prajiti-le pe gratarul incins (sau pe o tigaie-gratar), aproximativ 2 minute pe fiecare parte, pana ce se rumenesc frumos si devin aurii.
  • Pe un platou asezati frunzele de salata si spanac, rondele de ceapa, rosiile, presarati din belsug ulei de masline si putin otet.
  • Asezati deasupra feliile de halloumi. Adaugati si cateva masline, de preferinta Kalamata, mari si carnoase (eu pentru poza am uitat sa le adaug, insa le consider de neinlocuit in reteta, asa ca voi sa nu le uitati!)
  • Sfarmati nucile si presarati-le deasupra. Pofta buna!
Cuvinte cheie halloumi, icre rosii, masline negre, nuci, spanac
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Salvati reteta pe Pinterest!Urmariti @lchfro sau hashtag #lchf.ro!

Write A Comment

Votati daca va place reteta noastra!