piure de telina

Piure-ul de telina este deosebit de aromat si este un favorit al restaurantelor haute cuisine. Poate inlocui cu succes piureul de cartofi insa deoarece face parte din categoria radacinoaselor, se recomanda consumul ocazional si cu moderatie in cadrul alimentatiei LCHF.

Save

piure de telina

Piure de telina

LCHF.ro
Piure-ul de telina este deosebit de aromat si este un favorit al restaurantelor haute cuisine. Poate inlocui cu succes piureul de cartofi insa deoarece face parte din categoria radacinoaselor, se recomanda consumul ocazional si cu moderatie in cadrul alimentatiei LCHF.
4.75 from 4 votes
Timp preparare 5 minutes
timp gatire 15 minutes
Timp total 20 minutes
Categorie Garnitura
Bucatarie Frantuzeasca
Portii 4

Ingrediente
  

  • 500 gr telina radacina
  • 2 dl smantana/frisca lichida
  • 1 dl lapte
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri unt
  • sare
  • piper alb

Mod de preparare
 

  • Curatati si taiati telina in cuburi. Fierbeti telina in lapte si smantana lichida pana devine moale. Pastrati separat jumatate din lichid.
  • In oala cu telina adaugati smantana si untul si mixati cu un blender pana ce devine un piure matasos.
  • Adaugati putin cate putin amestecul de lapte si smantana lichida pana obtineti consistenta dorita.
  • Puneti sare si piper alb dupa gust.
Cuvinte cheie piure, telina
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Salvati reteta pe Pinterest!Urmariti @lchfro sau hashtag #lchf.ro!

Write A Comment

Votati daca va place reteta noastra!