pizza lchf cu blat fara gluten si topping cu bacon, mozzarella, boabe de porumb, ciuperci si pepperoni

Inainte de a manca low carb, pizza mea preferata era Rodeo, de la Pizza Hut. Cu bacon si boabe de porumb. Mi se parea o nebunie. Aceasta reteta este varianta „imbunatatita”, cu blat LCHF, cu mult mai putini carbohidrati decat originalul. Este atat de buna incat este usor sa manancati prea mult si astfel sa anulati ideea de LCHF: mancati pana va saturati insa nu pana deveniti prea satul! Asa ca mare grija, mai ales daca tineti LCHF strict sau doriti sa scadeti in greutate.

Ingrediente
Pentru blat:
2 oua
1 dl smantana groasa
1 lg apa
1 lg tarate de psyllium
2 dl faina de migdale
1 lgt praf de copt
1/2 lgt sare

Pentru sos:
100 ml rosii in bulion pasate
oregano, busuioc uscate
ulei de masline
sare, piper

Pentru topping:
150 gr bacon, taiat cubulete/fasii
1/2 conserva boabe de porumb fierte
4 ciuperci champignon taiate felii
20-25 felii pepperoni
200 gr mozzarella rasa

Mod de preparare
Amestecati ouale, smantana si apa, avand grija ca smantana sa nu lase cocoloase. Adaugati ingredientele uscate si amestecati bine. Lasati 2-3 minute ca taratele de psyllium sa absoarba putin lichidul.
Pe o tava puneti o hartie de copt. Intindeti amestecul pentru blat cu o spatula intr-o foaie uniforma de aproximativ 4 mm grosime. Dati la cuptor, la 180 de grade Celsius pentru crca 10 minute. Foaia de blat nu trebuie sa prinda culoare, ci sa capete consistenta mai groasa, ca a unei clatite.
Intre timp faceti sosul: amestecati rosiile pasate in bulion cu ulei de masline, condimente, sare si piper dupa preferinte.
Cand blatul este gata adaugati toppingul si presarati mozzarella rasa deasupra. Dati inapoi la cuptor, la 250 grade Celsius de aceasta data, pentru inca 10 minute sau pana ce pizza a prins culoare aurie.

Info | Votati daca va place!
recipe image
Reteta
Pizza rodeo LCHF
Data publicarii
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
Voturi
4.51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

Lasa un comentariu