sos rece cu icre rosii din smantana, maioneza cu marar tocat si ceapa rosie

Sosul rece cu icre rosii (romsås) este un sos clasic al bucatariei scandinave. Merge cu orice tip de peste, atat rece cat si gatit. Este cel mai bun prieten al somonului, la gratar, la tigaie, la cuptor sau afumat la rece sau la cald.

sos rece cu icre rosii din smantana, maioneza cu marar tocat si ceapa rosie

Sos rece cu icre rosii

LCHF.ro
Sosul rece cu icre rosii (romsås) este un sos clasic al bucatariei scandinave. Merge cu orice tip de peste, atat rece cat si gatit. Este cel mai bun prieten al somonului, la gratar, la tigaie, la cuptor sau afumat la rece sau la cald.
5 from 3 votes
Timp preparare 15 minutes
Timp total 15 minutes
Categorie Garnitura, Sos
Bucatarie Scandinava
Portii 4

Ingrediente
  

  • 1 dl smantana
  • 1 dl maioneza
  • 80 gr icre rosii
  • 1/4 zeama lamaie
  • 1/4 coaja lamaie
  • 1 ceapa rosie mica
  • marar
  • sare
  • piper

Mod de preparare
 

  • Amestecati toate ingredientele cu exceptia icrelor rosii.
  • Adaugati icrele rosii si amestecati cu atentie, sa nu se sparga.
  • Adaugati piper si foarte putina sare si lasati la frigider pentru cateva ore. Restul o adaugati inainte sa serviti deoarece icrele sunt sarate si in acest fel evitati sa devina amestecul prea sarat.

Notes

Puteti servi imediat sau puteti lasa amestecul la rece cateva ore.
Cuvinte cheie ceapa rosie, icre rosii, maioneza, marar, smantana
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Salvati reteta pe Pinterest!Urmariti @lchfro sau hashtag #lchf.ro!

Write A Comment

Votati daca va place reteta noastra!