Go Back
+ servings
pulpe de pui dezosate la gratar cu salsa de avocado si rosii pe farfurii albe pe masa

Pulpe de pui la gratar cu salsa de avocado si rosii

LCHF.ro
5 from 1 vote
Timp preparare 15 minutes
timp gatire 15 minutes
La marinat 3 hours
Timp total 3 hours 30 minutes
Categorie Fel principal
Bucatarie Mexican
Portii 4

Ustensile

  • gratar sau tigaie grill

Ingrediente
  

Pulpele de pui

  • 4 buc pulpe de pui dezosate
  • 3 catei de usturoi tocati
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite boia de ardei dulce
  • 1 lingurita chimion pudra
  • sare
  • piper

Salsa

  • 2 avocado
  • 1 rosie
  • 1 ceapa rosie potrivita
  • 1 lime zeama
  • 1 legatura coriandru proaspat
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare
 

Marinada

  • Pregatiti o marinada pentru pulpele de pui: amestecati uleiul de masline, chimionul pudra, sarea, piperul si boiaua de ardei. Adaugati usturoiul tocat.
  • Puneti pulpele dezosate intr-un castron sau intr-o punga si turnati marinada peste ele. Masati bine, avand grija ca marinada sa ajunga peste tot.
  • Inchideti punga sau acoperiti castronul si lasati la frigider pana ce doriti sa faceti gratarul. Cu cat stau mai mult in marinada, cu atat mai fragede si mai aromate vor fi pulpele.

Pregatiti salsa

  • Taiati avocado in jumatate, scoateti-i samburele si scobiti miezul. Taiati cubulete.
  • Tocati ceapa rosie si frunzele de avocado, iar rosia taiati-o cubulete.
  • Intr-un castron adaugati avocado, rosia, ceapa si frunzele de coriandru, sucul de la lime si uleiul de masline.
  • Sarati si piperati dupa gust.

Gratarul

  • Incingeti gratarul sau tigaia grill. Scoateti pulpele de pui din punga si lasati-le la rumenit circa 6-7 minute pe fiecare parte, pana ce sunt intrepatrunse.
  • Serviti pulpele de pui cu salsa de avocado si rosii!
Cuvinte cheie avocado, coariandru, gratar, pulpe de pui, salsa
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Salvati reteta pe Pinterest!Urmariti @lchfro sau hashtag #lchf.ro!