Go Back
+ servings
buchetele de broccoli prajit la cuptor cu usturoi si chili pe un platou de servit, cu felii de lamaie si ulei de masline

Broccoli la cuptor cu usturoi si chili

LCHF.ro
Broccoli prajit la cuptor, cu ulei de masline, usturoi si putin chili merge de minune ca garnitura la aproape orice preparat.
5 from 2 votes
Timp preparare 5 minutes
timp gatire 20 minutes
Timp total 25 minutes
Categorie Garnitura
Bucatarie Low carb, Mediteraneana
Portii 2

Ingrediente
  

  • 250 gr broccoli un buchet proaspat
  • 2 catei usturoi
  • 1/2 chili sau ardei iute proaspat
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper negru

Mod de preparare
 

  • Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
  • Spalati tulpina de broccoli si feliati-o pe lungime, astfel incat aproximativ fiecare buchetel sa aibe o tija.
  • Curatati cei doi catei de usturoi si taiati-i feliute. Taiati si ardeiul iute rondele.
  • Intr-un castron ori direct intr-o tava de copt amestecati broccoli cu usturoiul, chili si uleiul de masline. Sarati, piperati si asezati buchetele in tava de copt, pe cat posibil intr-un singur strat.
  • Dati la copt pentru 20 de minute. La jumatatea timpului verificati buchetele de broccoli sa nu se arda, iar daca este nevoie pentru a le proteja, acoperiti-le cu o folie de aluminiu.
  • Cand broccoli sunt gata scoateti tava din cuptor si transferati-le pe un platou.
Cuvinte cheie broccoli, chili, garnitura, usturoi
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Salvati reteta pe Pinterest!Urmariti @lchfro sau hashtag #lchf.ro!