Go Back
+ servings
branza feta la cuptor cu ciuperci, ceapa si cimbru intr-o tava

Feta la cuptor cu ciuperci si varza kale

LCHF.ro
O reteta foarte gustoasa si rapida, e gata in cel mult 25 de minute
5 from 1 vote
Timp preparare 5 minutes
timp gatire 20 minutes
Timp total 25 minutes
Categorie Fel principal, Garnitura
Bucatarie Low carb, Mediteraneana
Portii 4

Ingrediente
  

  • 300 gr branza feta (2 pachete)
  • ciuperci
  • 4 bucati ceapa esalota potrivite
  • 3 catei de usturoi
  • 4 frunze varza kale
  • 3 crengute cimbru proaspat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • fulgi de chili optional

Mod de preparare
 

  • Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
  • Spalati bine frunzele de kale si uscati-le cu un prosop de bucatarie sau servetele. Rupeti nervurile si taiati varza in bucati mai mari.
  • Spalati, curatati si taiati ciupercile in sferturi. Taiati ceapa in bucati. Pisati cateii de usturoi.
  • Intr-un vas termorezistent puneti ceapa, ciupercile, usturoiul pisat, branza feta bucati mari, adaugati ulei de masline, crengutele de cimbru, piperul si sarea precum si fulgii de ardei iute, daca preferati.
  • Dati la cuptor pentru circa 15 -20 minute.
  • Scoateti tava din cuptor, presarati deasupra varza kale si mai lasati 2-3 minute. Cand este gata, ametecati si serviti cu placere!

Notes

Merge de minune cu zoodles, sau ca garnitura cu orice tip de carne de porc, in special cotletele!
Cuvinte cheie ceapa, ciuperci, feta, kale, usturoi
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Salvati reteta pe Pinterest!Urmariti @lchfro sau hashtag #lchf.ro!