Go Back
+ servings
gazpacho supa rece cu rosii castravete ardei in pahar pe masa

Gazpacho

Gazpacho low carb este o supa rece ideala pentru zilele calduroase de vara. Este parfumata, aromata si racoritoare si se face foarte rapid!
5 from 1 vote
Timp preparare 7 mins
Timp total 7 mins
Categorie Aperitiv, Bautura, Gustare, Supa
Bucatarie Spaniola
Portii 4

Ustensile

  • blender/robot de bucatarie

Ingrediente
  

  • 3 rosii mari coapte
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 1/2 castravete
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 chili rosu
  • 4 cuburi de gheata
  • sare
  • piper
  • sherry sau otet din vin rosu
  • 50 ml ulei de masline
  • frunze de busuioc proaspat

Mod de preparare
 

  • Curatati rosiile de partea lemnoasa si taiati-le sferturi. Curatati ardeii, scoateti semintele si taiati-i bucati. Taiati castravetele in bucati mari.
  • Puneti toate ingredientele intr-un blender si amestecati pana se omogenizeaza totul. Daca doriti ca gazpacho sa aiba o consistenta mai apoasa adaugati mai multe cuburi de gheata si amestecati iar la blender. La sfarsit mai adaugati sare, daca este necesar.
  • Gazpacho trebuie sa fie rece, daca se incalzeste isi va schimba gustul. De aceea este important sa puneti supa la frigider daca nu este consumata imediat.
  • Turnati supa in boluri mici sau in pahare. Puteti orna cu cuburi de castravete, ardei, cu frunze de busuioc si felii de chili. Stropiti cu putin ulei de masline, chiar inainte de a servi.
Cuvinte cheie ardei gras, castravete, rosii, supa rece
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Salvati reteta pe Pinterest!Urmariti @lchfro sau hashtag #lchf.ro!