Taiati conopida in buchetele mici, amestecati cu un catel de usturoi tocat, ulei de masline, sare si piper, asezati intr-o tava si dati la cuptor pentru 20 de minute, pana ce conopida s-a rumenit. Cand este gata scoateti-o din cuptor si lasati la racit.
Rosiile coapte
Scadeti temperaura cuptorului la 200 grade Celsius.
Taiati rosiile in jumatati. Puneti-le pe o tava pe hartie de copt, stropiti-le cu ulei de masline din belsug, adaugati celalalt catel de usturoi tocat marunt si presarati sare. Dati la cuptor pentru 15-20 minute. Cand sunt gata scoteti-le la racit.
Salata calda
Taiati fasiile de bacon si prazul in bucatele mici.
Intr-o tigaie rumeniti bine de tot baconul taiat bucatele, pana ce iese crocant. Scoateti-l si puneti-l deoparte, iar in grasimea lasata adaugati prazul taiat marunt. Lasati la calit vreo 2-3 minute.
Adaugati frunzele de spanac, amestecati si lasati in continuare pe foc pana ce se inmoaie si isi pierd din volum.
Adaugati inapoi baconul, puneti buchetelele de conopida si rosiile. Amestecati cu grija si potriviti de sare si piper.
Lasati toate ingredientele in tigaie cateva minute la foc foarte mic si serviti salata calda. Pofta buna!