Go Back
+ servings
salata calda de conopida cu bacon, spanac, praz si rosii coapte la cuptor in tigaie

Salata calda de conopida la cuptor cu bacon prajit si spanac

LCHF.ro
5 from 2 votes
Timp preparare 5 minutes
timp gatire 45 minutes
Timp total 50 minutes
Categorie Fel principal, Garnitura
Bucatarie Americana, Low carb
Portii 4

Ingrediente
  

  • 1 buc conopida potrivita
  • 140 gr bacon
  • 70 gr spanac
  • 12 buc rosii cherry
  • 1 praz
  • 2 catei usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare
 

Conopida

  • Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius.
  • Taiati conopida in buchetele mici, amestecati cu un catel de usturoi tocat, ulei de masline, sare si piper, asezati intr-o tava si dati la cuptor pentru 20 de minute, pana ce conopida s-a rumenit. Cand este gata scoateti-o din cuptor si lasati la racit.

Rosiile coapte

  • Scadeti temperaura cuptorului la 200 grade Celsius.
  • Taiati rosiile in jumatati. Puneti-le pe o tava pe hartie de copt, stropiti-le cu ulei de masline din belsug, adaugati celalalt catel de usturoi tocat marunt si presarati sare.
    Dati la cuptor pentru 15-20 minute. Cand sunt gata scoteti-le la racit.

Salata calda

  • Taiati fasiile de bacon si prazul in bucatele mici.
  • Intr-o tigaie rumeniti bine de tot baconul taiat bucatele, pana ce iese crocant. Scoateti-l si puneti-l deoparte, iar in grasimea lasata adaugati prazul taiat marunt. Lasati la calit vreo 2-3 minute.
  • Adaugati frunzele de spanac, amestecati si lasati in continuare pe foc pana ce se inmoaie si isi pierd din volum.
  • Adaugati inapoi baconul, puneti buchetelele de conopida si rosiile. Amestecati cu grija si potriviti de sare si piper.
  • Lasati toate ingredientele in tigaie cateva minute la foc foarte mic si serviti salata calda. Pofta buna!
Cuvinte cheie bacon, conopida, garnitura, spanac
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Salvati reteta pe Pinterest!Urmariti @lchfro sau hashtag #lchf.ro!