Rosii confit la cuptor
LCHF.ro
Rosiile confit in ulei de masline la cuptor cu usturoi si cimbru proaspat sunt o delicatesa ce va va surprinde placut, alaturi de un peste ori piept de pui la gratar, o mozzarella proaspata ori o burrata cremoasa!
Timp preparare 5 minutes mins
timp gatire 1 hour hr 30 minutes mins
Timp total 1 hour hr 35 minutes mins
Categorie Aperitiv, Garnitura
Bucatarie Frantuzeasca, Italiana
4 rosii mari ulei de masline cat sa le acopere la jumatate 2 catei de usturoi 8 crengute cimbru proaspat sare piper proaspat macinat
Preincalziti cuptorul la 130 grade Celsius.
Spalati rosiile, scoateti-le cotorul si taiati-le felii mai groase dupa care puneti-le intr-o tava termorezistenta.
Tocati usturoiul si adaugati-l peste rosii, impreuna cu crengutele de cimbru, sare si piper dupa gust si amestecati.
Turnati in tava ulei de masline peste rosii astfel incat sa le acopere.
Puneti tava in cuptor si lasati rosiile sa se coaca pentru 1 ora si jumatate!
Cand sunt gata le puteti servi cu sau fara uleiul in care s-au confiat.
Cuvinte cheie confiate, rosii, usturoi