Go Back
+ servings
felie de pasca cu branza de vaca si stafide, pe o farfurie in decor rustic traditional

Pasca cu branza LCHF

LCHF.ro
Descoperiti o reteta keto delicioasa de pasca cu branza pentru sarbatorile de Paste. Incercati reteta noastra si bucurati-va de gustul si aroma unica, chiar daca urmati o alimentatie saraca in carbohidrati.
4.60 from 5 votes
Timp preparare 30 minutes
timp gatire 50 minutes
Timp total 1 hour 20 minutes
Categorie Desert
Bucatarie Low carb, Romaneasca
Portii 10

Ingrediente
  

Umplutura de branza

  • 300 gr branza de vaci
  • 60 gr smantana groasa
  • 3 oua
  • 35 gr indulcitor tip zahar pudra
  • 2-3 lingurite esenta de vanilie
  • 50 gr stafide
  • 1 buc coaja de la o lamaie

Aluatul

  • 250 gr mozzarella rasa
  • 85 gr branza Philadelphia
  • 2 oua
  • 175 gr faina de migdale
  • 1 lingura praf de copt
  • 60 gr indulcitor tip zahar pudra
  • 1 portocala coaja rasa

Pentru uns

  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare
 

  • Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.

Umplutura de branza

  • Amestecati toate ingredientele pentru umplutura intr-un castron.

Aluatul

  • Puneti mozzarella rasa si branza Philadelphia intr-un castron si incalziti la microunde de 3 ori cate 30 de secunde amestecand intre ture (la 900W), sau pana ce mozzarella s-a topit iar compozitia a devenit omogena.
  • Bateti cele 2 oua intregi si adaugati-le compozitiei de branza, amestecand pana la incorporare.
  • Intr-un castron separat amestecati ingredientele uscate pentru aluat: faina de migdale, indulcitorul si praful de copt.
  • Adaugati ingredientele uscate peste compozitia de oua si branza, incet, amestecand incontinuu pana ce obtineti un aluat cu care se poate lucra. De aici incolo puteti sa "framantati" cu mainile.
  • In functie de tipul (marca) de faina de migdale folosita, va trebui sa mai adaugati faina daca aluatul este prea umed si nu se poate lucra cu el. Impartiti aluatul in doua parti egale si faceti 2 bile: una pentru baza pastii iar cealalta pentru coronita.
  • Asezati prima bila de aluat pe o hartie de copt, puneti deasupra o a doua hartie de copt si intindeti o foaie, cu sucitorul. Asezati-o intr-o forma de tarta cu marginea detasabila, tapetata cu hartie de copt.
    foaie de aluat keto lchf pentru cozonac intinsa cu sucitorul
  • A doua bila de aluat, impartiti-o in doua bucati si rulati doua snururi lungi, pe care ulterior le impletiti usor, prin rasucire, formand coronita de pe margine.
    coronita din aluat pentru pasca
  • Puneti coronita in forma de tarta, ca o bordura, apasand usor si avand grija sa stea bine lipita de marginea formei.
    aluat pentru pasca
  • Turmati compozitia de branza in pasca si nivelati. Daca doriti, formati o cruce din stafide.

Pentru copt

  • Bateti oul si ungeti coronita de aluat de pe margine.
  • Dati pasca la cuptor pt 30 minute. Cand este gata, acoperiti-o cu folie de aluminiu si mai lasati-o in jur de 20 minute. Faceti testul cu scobitoarea, poate mai e nevoie sa mai fie lasata putin, in functie de cuptor.
  • Dupa coacere lasati pasca sa se racoreasca in forma sa, altfel sepoate rupe. In acest fel umplutura va fi mai inchegata si se va putea taia cu usurinta.
Cuvinte cheie branza, keto, pasca, paste, stafide
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Salvati reteta pe Pinterest!Urmariti @lchfro sau hashtag #lchf.ro!