Puneti mozzarella rasa si branza Philadelphia intr-un castron si incalziti la microunde de 3 ori cate 30 de secunde amestecand intre ture (la 900W), sau pana ce mozzarella s-a topit iar compozitia a devenit omogena.
Bateti cele 2 oua intregi si adaugati-le compozitiei de branza, amestecand pana la incorporare.
Intr-un castron separat amestecati ingredientele uscate pentru aluat: faina de migdale, indulcitorul si praful de copt.
Adaugati ingredientele uscate peste compozitia de oua si branza, incet, amestecand incontinuu pana ce obtineti un aluat cu care se poate lucra. De aici incolo puteti sa "framantati" cu mainile.
In functie de tipul (marca) de faina de migdale folosita, va trebui sa mai adaugati faina daca aluatul este prea umed si nu se poate lucra cu el. Impartiti aluatul in doua parti egale si faceti 2 bile: una pentru baza pastii iar cealalta pentru coronita.
Asezati prima bila de aluat pe o hartie de copt, puneti deasupra o a doua hartie de copt si intindeti o foaie, cu sucitorul. Asezati-o intr-o forma de tarta cu marginea detasabila, tapetata cu hartie de copt.
A doua bila de aluat, impartiti-o in doua bucati si rulati doua snururi lungi, pe care ulterior le impletiti usor, prin rasucire, formand coronita de pe margine.
Puneti coronita in forma de tarta, ca o bordura, apasand usor si avand grija sa stea bine lipita de marginea formei.
Turmati compozitia de branza in pasca si nivelati. Daca doriti, formati o cruce din stafide.