Go Back
+ servings
spanac la tigaie cu ceapa si usturoi

Spanac la tigaie (soté) cu ceapa si usturoi

LCHF.ro
Spanacul soté, tras la tigaie rapid cu ceapa si usturoi este exemplul perfect de garnitura deosebit de rapid de facut. In cel mult 10 minute este gata!
4.38 from 8 votes
Timp preparare 3 minutes
timp gatire 7 minutes
Timp total 10 minutes
Categorie Aperitiv, Garnitura
Bucatarie Frantuzeasca
Portii 2

Ingrediente
  

  • 2 linguri ulei masline sau de cocos
  • 1 salota sau ceapa mica
  • 2 catei usturoi
  • 2 pungi baby spanac 150 gr
  • 1 praf nucsoara
  • sare
  • piper negru proaspat macinat

Mod de preparare
 

  • Spalati frunzele de spanac si zvantati-le. Taiati ceapa marunt si pisati usturoiul.
  • Intr-o tigaie pe foc mediu puneti uleiul la incalzit. Adaugati ceapa si usturoiul si lasati-le la sotat amestecand din cand in cand 5 minute ori pana ce devin sticloase.
  • Adaugati frunzele de baby spanac si sotati inca 2 minute. Ele se vor inmuia si isi vor pierde din volum.
  • Adaugati sare si piper negru proaspat macinat precum si un praf de nucsoara.

Notes

Nucsoara este un condiment clasic folosit impreuna cu spanacul. Nu o evitati daca aveti posibilitatea de a o utiliza, totusi reteta se poate face si fara ea.
 
Cuvinte cheie ceapa, la tigaie, sote, spanac, usturoi
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Salvati reteta pe Pinterest!Urmariti @lchfro sau hashtag #lchf.ro!