O supa de peste delicioasa cu gust si aroma de sofran, altfel decat supele traditionale de peste romanesti. Se serveste mai mult ca si fel principal decat ca si aperitiv deoarece este foarte satioasa.
3lingurifondbulion concentrat de peste/supa de peste
200mlapa
250mlvin alb
300mlsmantana lichida
100grsmantana
1pachetel sofransofrancateva firisoare
1linguritacimbru uscat
1linguritabusuioc uscat
1linguritasare
piper dupa gust
ulei de maslinepentru prajit
Mod de preparare
Taiati pestele cubulete de cca 3 cm.
Intr-o oala caliti prazul taiat fin impreuna cu usturoiul in ulei de masline. Adaugati sarea, condimentele (cimbrul, busuiocul, sofranul), apa, vinul si cele doua tipuri de smantana si dati in clocot, lasand apoi sa fiarba la foc mic 10 minute.
Adaugati pestele si dati din nou in clocot. Lasati sa bolboroseasca putin pana cand pestele este intrepatruns.
La sfarsit adaugati crevetii si serviti imediat. Aveti grija sa nu lasati crevetii la fiert deoarece devin tari si isi pierd consistenta fina si moale. Puteti presara cimbru proaspat deasupra, ii da o aroma aparte.
Cuvinte cheie cod, creveti, file de somon, peste, sofran, somon, supa