supa de peste lchf sau low carb cu somon, cod si creveti cu gust de sofran

O supa de peste delicioasa cu gust si aroma de sofran, altfel decat supele traditionale de peste romanesti. Se serveste mai mult ca si fel principal decat ca si aperitiv deoarece este foarte satioasa.

Ingrediente
400 gr file de somon
400 gr file de cod
150 gr creveti
1 praz
2 catei de usturoi
3 lg fond (bulion) concentrat de peste
200 ml apa
250 ml vin alb
300 ml smantana lichida
100 gr smantana
1 pachetel sofran (cateva firisoare)
1 lgt sare
1 lgt cimbru uscat
1 lgt busuioc uscat
piper dupa gust
ulei de masline pentru prajit

Mod de preparare
Taiati pestele cubulete de cca 3 cm. Intr-o oala caliti prazul taiat fin impreuna cu usturoiul in ulei de masline. Adaugati sarea, condimentele (cimbrul, busuiocul, sofranul), apa, vinul si cele doua tipuri de smantana si dati in clocot, lasand apoi sa fiarba la foc mic 10 minute. Adaugati pestele si dati din nou in clocot. Lasati sa bolboroseasca putin pana cand pestele este intrepatruns. La sfarsit adaugati crevetii si serviti imediat. Aveti grija sa nu lasati crevetii la fiert deoarece devin tari si isi pierd consistenta fina si moale. Puteti presara cimbru proaspat deasupra, ii da o aroma aparte.

Info | Votati daca va place!
recipe image
Reteta
Supa de peste cu somon si cod
Data publicarii
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
Voturi
41star1star1star1stargray Based on 6 Review(s)

Lasa un comentariu