oua fierte, galbenus si albus de ou

Oul este cel mai bun prieten al tau, daca urmezi LCHF. Este cel mai versatil aliment, el folosindu-se in toate tipurile de mancare, de la antreuri la deserturi, in toate bucatariile lumii. Contine absolut toti nutrientii necesari unei alimentatii echilibrate, cu exceptia vitaminei C.
Foarte mult timp a fost saracul ou demonizat pe nedrept. De cate ori nu am auzit ca un consum excesiv de oua duce la colesterol marit si boli cardiovasculare? Nimic mai fals! Teoriile stiintifice invechite sunt inlocuite de studii recente, moderne care demonstreaza beneficiile consumului frecvent de oua. In trecut oamenii de stiinta au crezut ca trebuie redus aportul de colesterol din alimente deoarece un nivel ridicat de colesterol in sange creste riscul de boli cardiovasculare. Acum se stie insa ca colesterolul pe care il consumam din produsele alimentare afecteaza nivelul colesterolului din sange foarte putin. Corpul isi produce singur cea mai mare parte a colesterolului de care are nevoie, aproape 1 gram pe zi. Este de 2-3 ori mai mult decat ceea ce ingeram prin alimente.
Alegeti oua ecologice, acestea au cea mai buna distributie a omega-3 si omega-6.

Cum facem oua fierte perfecte?

Puneti oualele intr-o oala si adaugati apa pana le acopera. Puneti oala pe foc. Cand apa incepe sa fiarba cronometrati:
– 3-5 minute pt ou foarte moale
– 6-7 minute pentru oua fierte cu galbenusul moale
– 8-9 minute pt oua fierte cu galbenusul tare

Write A Comment