Sezonul primelor rosii de gradina se apropie cu repeziciune iar astazi va propunem o reteta cu rosii confit, usturoi si cimbru proaspat ce le va scoate in evidenta aroma lor deosebita.

rosii confiate in ulei de masline cu usturoi si cimbru la cuptor intr-o tava de metal

Rosiile confiate la cuptor (atentie, nu uscate!) se coc prin metoda slow cook, un timp indelungat la o temperatura relativ scazuta, tocmai pentru a le pastra sucurile si gustul parfumat.

Tips

  • Reteta se poate face cu rosii obisnuite ca marime, mari, insa se pot folosi orice alte soiuri. Printre preferatele noastre se numara rosiile cherry si rosiile alungite denumite prunisoara.
  • Rosiile confit pot fi servite ca garnitura alaturi de carne de pui ori peste, insa merg de minune si cu carnea la gratar. Este genial ca aperitiv sub forma de salata impreuna cu mozzarella ori o burrata cremoasa.
  • Nu aruncati uleiul in care ati confiat rosiile. Turnati-l intr-un borcanel si folositi-l ca dressing la alte salate! Este foarte delicios si aromat, fiind infuzat nu numai de catre rosii ci si de catre usturoi si cimbru.
rosii confiate in ulei de masline cu usturoi si cimbru la cuptor intr-o tava de metal
Confit de rosii cu usturoi si cimbru la cuptor
rosii confiate in ulei de masline cu usturoi si cimbru la cuptor cu buratta si busuioc
Rosiile confit se pot servi impreuna cu mozarella sau burrata de calitate si mult busuioc aromat
rosii confiate in ulei de masline cu usturoi si cimbru la cuptor intr-o tava de metal

Rosii confit la cuptor

LCHF.ro
Rosiile confit in ulei de masline la cuptor cu usturoi si cimbru proaspat sunt o delicatesa ce va va surprinde placut, alaturi de un peste ori piept de pui la gratar, o mozzarella proaspata ori o burrata cremoasa!
5 from 1 vote
Timp preparare 5 minutes
timp gatire 1 hour 30 minutes
Timp total 1 hour 35 minutes
Categorie Aperitiv, Garnitura
Bucatarie Frantuzeasca, Italiana
Portii 2

Ingrediente
  

  • 4 rosii mari
  • ulei de masline cat sa le acopere la jumatate
  • 2 catei de usturoi
  • 8 crengute cimbru proaspat
  • sare
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare
 

  • Preincalziti cuptorul la 130 grade Celsius.
  • Spalati rosiile, scoateti-le cotorul si taiati-le felii mai groase dupa care puneti-le intr-o tava termorezistenta.
  • Tocati usturoiul si adaugati-l peste rosii, impreuna cu crengutele de cimbru, sare si piper dupa gust si amestecati.
  • Turnati in tava ulei de masline peste rosii astfel incat sa le acopere.
  • Puneti tava in cuptor si lasati rosiile sa se coaca pentru 1 ora si jumatate!
  • Cand sunt gata le puteti servi cu sau fara uleiul in care s-au confiat.
Cuvinte cheie confiate, rosii, usturoi
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Salvati reteta pe Pinterest!Urmariti @lchfro sau hashtag #lchf.ro!

Write A Comment

Votati daca va place reteta noastra!