Cum da primavara cum se deshide si sezonul la ridichi proaspete! Cele din prima recolta sunt mult mai fragede si mai putin piperate decat ridichile culese mai tarziu, insa au un gust deosebit.

ridichi proaspete cu ulei de masline, parmezan si fulgi sde sare pe un platou alb

Avand un continut ridicat de apa (pana la 95%) si fiind pline de nutrienti, ridichile reprezinta o alegere potrivita pentru alimentatia low carb/keto. O gustare sau un aperitiv rapid care se pregateste cat ai clipi din ochi sunt ridichile proaspete servite cu ulei de masline si parmezan. Ridichile sunt crocante si au o aroma aparte usor picanta si chiar daca fac parte din categoria radacinoaselor, ele contin doar 3,4 grame de carbohidrati la 100 de grame.

ridichi proaspete cu ulei de masline, parmezan si fulgi sde sare pe un platou alb
Ridichi proaspete, in sezon, cu ulei de masline si parmezan ras

Bine de stiut

  • cand cumparati ridichi, verificati-le frunzele, sa fie proaspete si sa nu aibe urme de vestejire
  • nu aruncati frunzele de ridichi, din ele se poate prepara un pesto extraordinar de gustos!
  • ridichile se pot pastra proaspete, in frigider, pana la 3 zile. Asezonati-le cu parmezan, ulei si sare chiar inainte de a le servi
  • in reteta noastra folosim fulgi de sare (spre exemplu Maldon) deoarece acestia dau o textura si mai crocanta ridichilor si nu se topesc precum sarea de masa atunci cand sunt adaugati peste ele. Insa daca nu aveti fulgi de sare se poate folosi sare de masa fara probleme, gustul final fiind acelasi
ridichi proaspete cu ulei de masline, parmezan si fulgi sde sare pe un platou alb

Ridichi proaspete cu ulei de masline si parmezan

LCHF.ro
Ridichile proaspete si crocante, servite cu ulei de masline, parmezan ras si fulgi de sare sunt un aperitiv foarte rapid de pregatit ce va va surprinde, atat prin gust cat si prin usurinta cu care se fac.
5 from 1 vote
Timp preparare 5 minutes
Timp total 5 minutes
Categorie Aperitiv, Gustare
Bucatarie Frantuzeasca, Mediteraneana
Portii 2

Ingrediente
  

  • 15-16 buc ridichi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 50 gr parmezan ras
  • fulgi de sare

Mod de preparare
 

  • Spalati ridichile cu grija, indepartand orice urma de pamant. Taiati tulpinile si frunzele, lasand 2-3 cm de la baza.
  • Intr-un castron amestecati ridichile cu uleiul de masline si jumatate din cantitatea de parmezan ras.
  • Serviti ridichile pe un platou, si presarati restul de parmezan si fulgi de sare, din belsug.
Cuvinte cheie primavara, ridichi, ulei de masline
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Salvati reteta pe Pinterest!Urmariti @lchfro sau hashtag #lchf.ro!

Write A Comment

Votati daca va place reteta noastra!