Taratele de psyllium sunt foarte raspandite in alimentatia LCHF dar si in cea a vegetarienilor sau veganilor. In mod normal se folosesc semintele pisate. Mai jos sunt prezentate cateva dintre atributele lor.
1. Ele provin dintr-o planta din familia patlaginei care se cultiva mai ales in India, Franta si Spania.
2. Sunt folosite in special pentru a lega sosuri si pentru copturi: paine LCHF, bulci LCHF, clatite, waffles, blat de pizza LCHF, paine crocanta LCHF sau pentru a da o consistenta mai buna smoothie-urilor.
3. Semintele de psyllium formeaza o substanta gelatinoasa cand intra in contact cu un lichid, ele oferind o mai buna consistenta aluaturilor sau sosurilor.
4. Sunt o sursa excelenta de fibre alimentare, continand nu mai putin de 80% fibre, ceea ce le face o alegere excelenta pentru favorizarea digestiei.
5. Sunt o alternativa buna pentru persoanele care sunt intolerante la gluten.
6. Absorb de 10 ori greutatea lor in apa.
7. Nu contin carbohidrati.
Se poate cumpara de la farmaciile cu produse naturiste, de la toate magazinele cu produse naturiste gen plafar, din supermarket-uri sau din magazinele online.