Moules marinières sau midii este o reteta clasica din bucataria frantuzeasca

Moules marinières este o reteta clasica din bucataria frantuzeasca, foarte usor de preparat si delicioasa pentru toti iubitorii de fructe de mare.

Moules marinières sau midii este o reteta clasica din bucataria frantuzeasca

Moules marinières

LCHF.ro
Moules marinières este o reteta clasica din bucataria frantuzeasca, foarte usor de preparat si delicioasa pentru toti iubitorii de fructe de mare.
5 from 4 votes
Timp preparare 30 minutes
timp gatire 15 minutes
Timp total 45 minutes
Categorie Appetizer, Fel principal
Bucatarie Frantuzeasca
Portii 2

Ingrediente
  

  • 2 kg midii
  • 30 gr unt
  • 2 esalote sau 1 ceapa medie
  • 2 catei de usturoi
  • 400 ml smantana lichida
  • 150 ml vin alb
  • 2 cuburi concentrat supa de peste
  • 1 legatura patrunjel proaspat tocat
  • 1 praf boia
  • sare
  • piper

Mod de preparare
 

  • Spalati si curatati cu atentie midiile sub jet de apa. Cele care sunt deschise incercati sa le bateti usor de masa de lucru, iar daca nu se inchid trebuiesc aruncate. Aruncati de asemenea toate midiile ale caror cochilie este sparta sau ciobita. Curatati-le cu atentie de „barba”, algele care sunt uneori prinse in midie.
  • Curatati si se taiati marunt esalotele (ceapa) si cateii de usturoi si puneti-le la prajit in unt intr-o oala adanca. Cand au inceput sa sticleasca, fara a se praji, adaugati smantana, vinul, cuburile de peste si praful de ardei iute. Lasati sa dea in clocot si potriviti de sare si piper. Adaugati jumatate din patrunjelul tocat si lasati pe foc 5 minute sa bolboroseasca.
  • Adaugati cu grija midiile in oala si acoperiti cu un capac. Lasati-le sa fiarba 5-10 minute, pana ce toate midiile s-au deschis. Puteti sa amestecati cu grija.
  • Cand midiile sunt gata presarati restul de patrunjel deasupra si serviti in castroane adanci, cu tot cu sos. Sosul este deosebit de delicios si aromat, se serveste cu lingura, ca o supa. Aruncati midiile care nu s-au deschis.
Cuvinte cheie fructe de mare, midii, otet din vin alb, scoici
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Salvati reteta pe Pinterest!Urmariti @lchfro sau hashtag #lchf.ro!
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Write A Comment

Votati daca va place reteta noastra!