Moules marinières este o reteta clasica din bucataria frantuzeasca, foarte usor de preparat si delicioasa pentru toti iubitorii de fructe de mare.
Moules marinières
Moules marinières este o reteta clasica din bucataria frantuzeasca, foarte usor de preparat si delicioasa pentru toti iubitorii de fructe de mare.
Ingrediente
- 2 kg midii
- 30 gr unt
- 2 esalote sau 1 ceapa medie
- 2 catei de usturoi
- 400 ml smantana lichida
- 150 ml vin alb
- 2 cuburi concentrat supa de peste
- 1 legatura patrunjel proaspat tocat
- 1 praf boia
- sare
- piper
Mod de preparare
- Spalati si curatati cu atentie midiile sub jet de apa. Cele care sunt deschise incercati sa le bateti usor de masa de lucru, iar daca nu se inchid trebuiesc aruncate. Aruncati de asemenea toate midiile ale caror cochilie este sparta sau ciobita. Curatati-le cu atentie de „barba”, algele care sunt uneori prinse in midie.
- Curatati si se taiati marunt esalotele (ceapa) si cateii de usturoi si puneti-le la prajit in unt intr-o oala adanca. Cand au inceput sa sticleasca, fara a se praji, adaugati smantana, vinul, cuburile de peste si praful de ardei iute. Lasati sa dea in clocot si potriviti de sare si piper. Adaugati jumatate din patrunjelul tocat si lasati pe foc 5 minute sa bolboroseasca.
- Adaugati cu grija midiile in oala si acoperiti cu un capac. Lasati-le sa fiarba 5-10 minute, pana ce toate midiile s-au deschis. Puteti sa amestecati cu grija.
- Cand midiile sunt gata presarati restul de patrunjel deasupra si serviti in castroane adanci, cu tot cu sos. Sosul este deosebit de delicios si aromat, se serveste cu lingura, ca o supa. Aruncati midiile care nu s-au deschis.
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!