Parfaitul este un desert usor si racoritor, destul de onctuos in consistenta astfel incat este indeajuns sa se serveasca 1-2 felii la portie.
Parfait de ciocolata cu aroma de cafea
Parfaitul este un desert usor si racoritor, destul de onctuos in consistenta astfel incat este indeajuns sa se serveasca 1-2 felii la portie.
Ingrediente
- 100 gr ciocolata neagra 70% cu cafea
- 400 ml smantana lichida frisca
- 1 lingurita pudra de vanilie
- 4 galbenusuri
- 2 linguri indulcitor natural stevie si erytritol, amestec
Mod de preparare
- Topiti ciocolata la bain marie sau in cuptorul cu microunde. Lasati sa se raceasca (nu sa se intareasca).
- Bateti galbenusurile spuma cu indulcitorul si pudra de vanilie. Amestecati ciocolata topita cu amestecul de galbenusuri.
- Bateti smantana lichida pentru frisca si incorporati-o cu grija in compozitia de ciocolata si oua.
- Turnati intr-o forma de tava tapetata cu folie alimentara.
- Dati la congelator pentru cel putin 4 ore.
- Scoateti parfait-ul din frigider cu 15 minute inainte de a-l servi.
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!