Parfaitul este un desert usor si racoritor, destul de onctuos in consistenta astfel incat este indeajuns sa se serveasca 1-2 felii la portie.
Ingrediente
100 gr ciocolata neagra (70%) cu cafea
400 ml smantana lichida (frisca)
1 lgt pudra de vanilie
4 galbenusuri
2 lg indulcitor natural (stevie si erytritol)
Mod de preparare
Topiti ciocolata la bain marie sau in cuptorul cu microunde. Lasati sa se raceasca (nu sa se intareasca).
Bateti galbenusurile spuma cu indulcitorul si pudra de vanilie. Amestecati ciocolata topita cu amestecul de galbenusuri.
Bateti smantana lichida pentru frisca si incorporati-o cu grija in compozitia de ciocolata si oua.
Turnati intr-o forma de tava tapetata cu folie alimentara.
Dati la congelator pentru cel putin 4 ore.
Scoateti parfait-ul din frigider cu 15 minute inainte de a-l servi.


















