Pieptul de pui la gratar cu salata este un „clasic” al eternelor cure de slabire, este omniprezent in sfaturile nutritionistilor sau ale medicilor pentru o alimentatie sanatoasa. Si suntem de acord, doar cu o precizare: alegeti un piept de pui cu tot cu piele si nu indepartati grasimea, nu evitati uleiul de masline peste salata si adaugati spre exemplu alte surse de grasimi: avocado sau 2 linguri de maioneza de buna calitate. In acest fel pacatosul pui la gratar cu salata va deveni un fel de mancare foarte bun la gust si nu fad, si cu mult mai satios, evitand astfel sa vi se faca foame peste „3 ore”!
Acesta este un fel 2 in 1, daca se mananca cald e piept de pui la gratar cu salata, daca se lasa puiul la racit devine salata cu piept de pui! Convenabil.
Piept de pui la gratar cu salata verde si feta
Ustensile
- gratar sau tigaie grill
Ingrediente
- 2 buc piept de pui
- 8 rosii cherry
- 1/2 castravete
- 1 mana salata verde
- 1 fir ceapa verde
- 50 gr branza feta
- 1 avocado optional
- 2 linguri maioneza optional
- unt pentru prajit
- ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare
- Sarati si piperati pieptul de pui, bucata intreaga. Prajiti la gratar, in unt, pentru cateva minute pe fiecare parte.
- Faceti o salata rapida din frunze de salata, rosii, castraveti, ceapa verde. Turnati ulei de masline deasupra, si presarati sare. Adaugati branza feta taiata cuburi.
- Daca nu vreti sa folositi ulei de masline indeajuns de mult (unii considera ca „ineaca” salata), puteti adauga la salata un avocado sau puteti servi cu 2 linguri de maioneza.
- Taiati pieptul de pui si serviti-l cu salata. Acesta este un fel 2 in 1, daca se mananca cald e piept de pui la gratar cu salata, daca se lasa puiul la racit devine salata cu piept de pui! Convenabil.