pulpe de pui dezosate la gratar cu salsa de avocado si rosii pe farfurii albe pe masa

Carnea de pui este una dintre preferatele noastre cand vine vorba de gratar. Alegeti pulpele si nu pieptul de pui, acestea sunt mult mai potrivite deoarece au mai multa grasime si se preteaza mult mai bine rumenitului pe gratar. Carnea va fi frageda, aromata, bine patrunsa insa si suculenta in acelasi timp.

Faceti si o salata racoroasa, de vara cu avocado, tomate si ceapa rosie, cu arome mexicane. Zeama de lime si coriandrul proaspat contribuie din plin la aceasta!

pulpe de pui dezosate la gratar cu salsa de avocado si rosii pe farfurii albe pe masa

Cumparati intotdeauna carne de pui bio, ecologica, pui de la tara, crescuti in aer liber si nu pui de productie industriala, inchisi in custi inghesuite fara posibilitatea de miscare, hraniti exclusiv cu cereale si indopati cu antibiotice.

Bine de stiut

Daca nu aveti timp sa lasati pulpele la marinat nu este nici o problema, vor fi tot gustoase!

Daca nu aveti chimion il puteti omite, insa este deosebit de aromat si ii da carnii un gust specific bucatariei mexicane ce merge perfect cu salsa.

Scoateti carnea din frigider cu circa jumatate de ora inainte de a o pune pe gratar, ca sa ajunga la temperatura camerei.

pulpe de pui dezosate la gratar cu salsa de avocado si rosii pe farfurii albe pe masa
pulpe de pui dezosate la gratar cu salsa de avocado si rosii pe farfurii albe pe masa

Pulpe de pui la gratar cu salsa de avocado si rosii

LCHF.ro
Pulpe de pui dezosate la gratar, acompaniate de salsa din avocado, tomate, ceapa rosie, frunze de coriandru, stropite cu zeama de lime.
5 from 1 vote
Timp preparare 15 minutes
timp gatire 15 minutes
La marinat 3 hours
Timp total 3 hours 30 minutes
Categorie Fel principal
Bucatarie Mexican
Portii 4

Ustensile

  • gratar sau tigaie grill

Ingrediente
  

Pulpele de pui

  • 4 buc pulpe de pui dezosate
  • 3 catei de usturoi tocati
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite boia de ardei dulce
  • 1 lingurita chimion pudra
  • sare
  • piper

Salsa

  • 2 avocado
  • 1 rosie
  • 1 ceapa rosie potrivita
  • 1 lime zeama
  • 1 legatura coriandru proaspat
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare
 

Marinada

  • Pregatiti o marinada pentru pulpele de pui: amestecati uleiul de masline, chimionul pudra, sarea, piperul si boiaua de ardei. Adaugati usturoiul tocat.
  • Puneti pulpele dezosate intr-un castron sau intr-o punga si turnati marinada peste ele. Masati bine, avand grija ca marinada sa ajunga peste tot.
  • Inchideti punga sau acoperiti castronul si lasati la frigider pana ce doriti sa faceti gratarul. Cu cat stau mai mult in marinada, cu atat mai fragede si mai aromate vor fi pulpele.

Pregatiti salsa

  • Taiati avocado in jumatate, scoateti-i samburele si scobiti miezul. Taiati cubulete.
  • Tocati ceapa rosie si frunzele de avocado, iar rosia taiati-o cubulete.
  • Intr-un castron adaugati avocado, rosia, ceapa si frunzele de coriandru, sucul de la lime si uleiul de masline.
  • Sarati si piperati dupa gust.

Gratarul

  • Incingeti gratarul sau tigaia grill. Scoateti pulpele de pui din punga si lasati-le la rumenit circa 6-7 minute pe fiecare parte, pana ce sunt intrepatrunse.
  • Serviti pulpele de pui cu salsa de avocado si rosii!
Cuvinte cheie avocado, coariandru, gratar, pulpe de pui, salsa
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Salvati reteta pe Pinterest!Urmariti @lchfro sau hashtag #lchf.ro!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Write A Comment

Votati daca va place reteta noastra!