Am vorbit acum cateva saptamani in urma despre taiteii shirataki, faimosii shirataki noodles care au luat cu asalt acum cativa ani comunitatea low carb si keto din intreaga lume. Taiteii shirataki sunt un tip de paste facute din faina de konjac, originari din Japonia, deveniti populari in intreaga lume datorita faptului ca nu contin gluten, lactoza, au aproape zero carbohidrati si zero calorii. Daca sunteti interesati puteti citi intregul articol aici!
Daca indragiti mancarea asiatica veti adora aceasta reteta pe care v-o propunem astazi, gen stir fry, cu piept de pui, broccoli , chili proaspat si seminte de susan, servite cu o portie generoasa de taitei shirataki. Desi la prima vedere pare complicata, cu multi pasi de urmat, va asiguram ca este de fapt usor de facut si mai presus de toate, foarte gustoasa!
Bine de stiut
- aceasta reteta se poate face intr-o tigaie obisnuita si va iesi delicioasa (credeti-ne, am incercat-o de 3 ori!), insa daca aveti cumva un wok, atunci pregatiti-va pentru o experienta culinara exceptionala!
- daca nu gasiti chili proaspat puteti folosi fulgi de chili uscat
- sosul de soia este oarecum controversat in alimentatia low carb, pe buna dreptate. In reteta noastra il puteti inlocui cu coconut aminos (se gaseste de cumparat in magazinele naturiste online).
- taiteii shirataki cu piept de pui si broccoli rezista la frigider 2-3 zile. Reincalziti-i in tigaie pe aragaz ori la microunde si bucurati-va de un pranz sau o cina gata pregatita!
Taitei shirataki cu piept de pui si broccoli
Ustensile
- wok optional
Ingrediente
- 2 pachete shirataki noodles
- 2 piept de pui
- 250 gr broccoli buchetele
- 1 chili rosu
- 1 ceapa rosie
- 3 linguri sos de soia sau coconut aminos
- 2 centimetri ghimbir proaspat
- 3 catei usturoi
- 2 oua
- ulei de cocos sau de masline
- 1 lingurita seminte de susan
- sare
- piper negru proaspat macinat
Mod de preparare
- Spalati pieptul de pui si uscati-l cu un servet de hartie. Este important ca puiul sa fie uscat cand va fi gatit, astfel va capata o crusta usor crocanta si va fi mai delicios. Taiati-l in fasii subtiri.
- Scoateti taiteii shirataki din punga si tineti-i sub jet de apa rece pentru cateva minute pentru a indeparta mirosul specific. Lasati-i la scurs intr-o sita.
- Curatati ceapa si taiati-o julienne. Pisati usturoiul. Taiati marunt bucata de chili, pastrand deoparte cateva rondele intregi pentru decor.
- Cutatati bucata de ghimbir de coaja si dati-o prin razatoarea mica.
- Intr-o tigaie incalziti uleiul la foc mediu spre mare. Cand acesta este incins adaugati bucatile de pui, sare si piper si caliti-le rapid, pana ce puiul prinde culoare, cateva minute. Adaugati usturoiul ras, chili tocat si ghimbirul dat prin razatoare si amestecati bine. Lasati pe foc 2-3 minute pentru ca aromele sa se imbine intre ele.
- Adaugati buchetelele de broccoli si ceapa rosie, amestecati si caliti-le si pe ele 2-3 minute.
- Adaugati sosul de soia sau coconut aminos, amestecati si luati tigaia de pe foc, turnand continutul intr-un alt recipient.
- Intr-un castron bateti ouale cu un praf de sare.
- Adaugati putin ulei in tigaia incinsa din nou pe foc si turnati ouale batute. Cu un tel amestecati incontinuu ca la scrob, ouale se vor prinde incet si se vor coagula fasii.
- Adaugati peste oua taitetii shirataki scursi de apa, iar apoi amestecul de pui si legume. Amestecati bine toate ingredientele si potriviti de sare si piper.
- Inainte de a servi, turnati taiteii si legumele intr-un castron mare, presarati deasupra semintele de susan si rondelele de chili proaspat.