Ratatouille este o tocanita de legume clasica frantuzeasca ce devine din ce in ce mai gustoasa cu cat sta mai mult pe aragaz. Se poate manca ca atare, impreuna cu putina smantana si poate si niste gremolata presarata deasupra sau ca garnitura la gratare, fripturi la cuptor sau la tigaie, peste sau carne de pui.
Puteti servi ratatouille cu gremolata (reteta o gasiti aici) si o lingura plina de smantana grasa. Sau sa presarati bucati de branza feta deasupra, este foarte gustos.
Ratatouille
Ratatouille este o tocanita de legume clasica frantuzeasca ce devine din ce in ce mai gustoasa cu cat sta mai mult pe aragaz. Se poate manca ca atare, impreuna cu putina smantana si poate si niste gremolata presarata deasupra sau ca garnitura la gratare, fripturi la cuptor sau la tigaie, peste sau carne de pui.
Ingrediente
- 1 vanata
- 1 dovlecel
- 1 ceapa
- 1 ardei capia rosu
- 2-3 catei de usturoi
- 1 borcan rosii in bulion
- 2 foi de dafin
- 1 lingura pasta de tomate
- 250-300 ml stock (supa) de legume
- 1 crenguta de rozmarin
- 1 lingurita cimbru uscat
- unt pentru prajit
- ulei pt prajit
- sare piper
Mod de preparare
- Vanata, dovlecelul si ardeiul rosu se taie in bucati relativ mici. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.
- Topiti putin unt intr-o tigaie incinsa impreuna cu putin ulei de masline. puneti ceapa si usturoiul la calit. Adaugati celelalte legume si prajiti usor, circa 4-5 minute.
- Adaugati pasta de tomate, rosiile in bulion, stockul de legume, dafinul si crenguta de rozmarin. Amestecati si lasati sa fiarba foarte usor la foc mediu fara capac vreo 30 de minute. Acoperiti cu un capac si mai lasati inca 15 minute. Nu uitati sa amestecati din cand in cand.
- La sfarsit potriviti de sare si piper.
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!