Supa de sparanghel este simplu de facut iar smantana o face cremoasa, fina si delicioasa.
Este o supa ce poate fi servita atat ca fel principal cat si ca aperitiv, caz in care serviti o cantitate mai mica.
Supa cremoasa de sparanghel
Supa de sparanghel este simplu de facut iar smantana o face cremoasa, fina si delicioasa.
Ustensile
- blender (pentru supe)
Ingrediente
- 500 gr sparanghel doua legaturi
- 350 ml smantana lichida
- 3-4 esalote sau 2 cepe mici
- 300 ml supa de legume din concentrat (sau 1,5 cuburi de legume dizolvat in apa)
- 100 ml vin alb
- 200 ml apa in care a fiert sparanghelul
- sare
- piper
Mod de preparare
- Curatati sparanghelul indepartand partea lemnoasa si taiati-l in bucati de circa 1 cm lungime.
- Fierbeti sparanghelul in apa cu sare, 3 minute. Cand este gata scurgeti-l de apa insa pastrati 200 ml, se va folosi la supa.
- Taiati marunt esalotele si puneti’le intr-o oala la prajit in putin unt. Cand au devenit sticloase adaugati smantana lichida, vinul, supa de legume si apa in care a fiert sparanghelul pe care am pus-o deoparte. Dati in clocot.
- Adaugati sparanghelul si lasati sa fiarba la foc potrivit in jur de 10-15 minute. Pastrati cateva capete pentru garnitura.
- Mixati totul in oala cu un blender, pana supa capata o consistenta fina si cremoasa, iar fibrele de sparancghel nu se mai vad.
- Adaugati sare si piper dupa gust. Turnati supa in castroane si decorati cu capetele de sparanghel.
Notes
Este o supa delicioasa ce poate fi servita atat ca fel principal cat si ca aperitiv,caz in care luati o cantitate mai mica.
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!