supa cremoasa de sparanghel cu smantana

Supa de sparanghel este simplu de facut iar smantana o face cremoasa, fina si delicioasa.

Ingrediente
500 gr sparanghel (doua legaturi)
3,5 dl smantana lichida
3-4 esalote (sau 2 cepe mici)
3 dl supa de legume, din concentrat (sau 1,5 cuburi de legume dizolvat in apa)
1 dl vin alb
2 dl apa (in care a fiert sparanghelul)
sare, piper

Mod de preparare
Curatati sparanghelul indepartand partea lemnoasa si taiati-l in bucati de circa 1 cm lungime. Fierbeti sparanghelul in apa cu sare, 3 minute. Cand este gata scurgeti-l de apa insa pastrati 2 dl, se va folosi la supa.
Taiati marunt esalotele si puneti’le intr-o oala la prajit in putin unt. Cand au devenit sticloase adaugati smantana lichida, vinul, supa de legume si apa in care a fiert sparanghelul pe care am pus-o deoparte. Dati in clocot.
Adaugati sparanghelul si lasati sa fiarba la foc potrivit in jur de 10-15 minute. Pastrati cateva capete pentru garnitura.
Mixati totul in oala cu un blender, pana supa capata o consistenta fina si cremoasa, iar fibrele de sparancghel nu se mai vad.
Adaugati sare si piper dupa gust. Turnati supa in castroane si decorati cu capetele de sparanghel.

Este o supa delicioasa ce poate fi servita atat ca fel principal cat si ca aperitiv,caz in care luati o cantitate mai mica.

Info | Votati daca va place!
recipe image
Reteta
Supa cremoasa de sparanghel
Data publicarii
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Lasa un comentariu