supa cremoasa de sparanghel cu smantana

Supa de sparanghel este simplu de facut iar smantana o face cremoasa, fina si delicioasa.

Este o supa ce poate fi servita atat ca fel principal cat si ca aperitiv, caz in care serviti o cantitate mai mica.

supa cremoasa de sparanghel cu smantana

Supa cremoasa de sparanghel

LCHF.ro
Supa de sparanghel este simplu de facut iar smantana o face cremoasa, fina si delicioasa.
5 from 3 votes
Timp preparare 15 minutes
timp gatire 15 minutes
Timp total 30 minutes
Categorie Aperitiv, Fel principal, Supa
Bucatarie Frantuzeasca
Portii 2

Ustensile

  • blender (pentru supe)

Ingrediente
  

  • 500 gr sparanghel doua legaturi
  • 350 ml smantana lichida
  • 3-4 esalote sau 2 cepe mici
  • 300 ml supa de legume din concentrat (sau 1,5 cuburi de legume dizolvat in apa)
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml apa in care a fiert sparanghelul
  • sare
  • piper

Mod de preparare
 

  • Curatati sparanghelul indepartand partea lemnoasa si taiati-l in bucati de circa 1 cm lungime.
  • Fierbeti sparanghelul in apa cu sare, 3 minute. Cand este gata scurgeti-l de apa insa pastrati 200 ml, se va folosi la supa.
  • Taiati marunt esalotele si puneti’le intr-o oala la prajit in putin unt. Cand au devenit sticloase adaugati smantana lichida, vinul, supa de legume si apa in care a fiert sparanghelul pe care am pus-o deoparte. Dati in clocot.
  • Adaugati sparanghelul si lasati sa fiarba la foc potrivit in jur de 10-15 minute. Pastrati cateva capete pentru garnitura.
  • Mixati totul in oala cu un blender, pana supa capata o consistenta fina si cremoasa, iar fibrele de sparancghel nu se mai vad.
  • Adaugati sare si piper dupa gust. Turnati supa in castroane si decorati cu capetele de sparanghel.

Notes

Este o supa delicioasa ce poate fi servita atat ca fel principal cat si ca aperitiv,caz in care luati o cantitate mai mica.
Cuvinte cheie otet din vin alb, smantana lichida, sparanghel, supa
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Salvati reteta pe Pinterest!Urmariti @lchfro sau hashtag #lchf.ro!

Write A Comment

Votati daca va place reteta noastra!