O supa de peste delicioasa cu gust si aroma de sofran, altfel decat supele traditionale de peste romanesti. Se serveste mai mult ca si fel principal decat ca si aperitiv deoarece este foarte satioasa.
Supa de peste cu somon si cod
O supa de peste delicioasa cu gust si aroma de sofran, altfel decat supele traditionale de peste romanesti. Se serveste mai mult ca si fel principal decat ca si aperitiv deoarece este foarte satioasa.
Ingrediente
- 400 gr file de somon
- 400 gr file de cod
- 150 gr creveti
- 1 praz
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri fond bulion concentrat de peste/supa de peste
- 200 ml apa
- 250 ml vin alb
- 300 ml smantana lichida
- 100 gr smantana
- 1 pachetel sofran sofran cateva firisoare
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita busuioc uscat
- 1 lingurita sare
- piper dupa gust
- ulei de masline pentru prajit
Mod de preparare
- Taiati pestele cubulete de cca 3 cm.
- Intr-o oala caliti prazul taiat fin impreuna cu usturoiul in ulei de masline. Adaugati sarea, condimentele (cimbrul, busuiocul, sofranul), apa, vinul si cele doua tipuri de smantana si dati in clocot, lasand apoi sa fiarba la foc mic 10 minute.
- Adaugati pestele si dati din nou in clocot. Lasati sa bolboroseasca putin pana cand pestele este intrepatruns.
- La sfarsit adaugati crevetii si serviti imediat. Aveti grija sa nu lasati crevetii la fiert deoarece devin tari si isi pierd consistenta fina si moale. Puteti presara cimbru proaspat deasupra, ii da o aroma aparte.
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!