Pe timpul verii suntem mult mai tentati sa mancam supe reci, racoritoare decat in perioada de iarna a anului. Una dintre cele mai vestite este gazpacho, insa astazi va propun o supa de avocado si castravete, foarte usor de facut si mult indragita in cercurile LCHF. Se serveste cu fasii de somon afumat si poate fi mancata ca si masa de sine statatoare sau ca si aperitiv, daca luati mai putin cantitativ.
Supa rece de avocado si castravete cu somon afumat
Pe timpul verii suntem mult mai tentati sa mancam supe reci, racoritoare decat in perioada de iarna a anului. Una dintre cele mai vestite este gazpacho, insa astazi va propun o supa de avocado si castravete, foarte usor de facut si mult indragita in cercurile LCHF. Se serveste cu fasii de somon afumat si poate fi mancata ca si masa de sine statatoare sau ca si aperitiv, daca luati mai putin cantitativ.
Ingrediente
- 2 avocado coapte
- 1 castravete
- 200 gr smantana
- 100 gr somon afumat
- 200-300 ml stock supa concentrata de legume
- 4 lingurita zeama de lamaie
- ulei de masline
- seminte de dovleac optional
- sare
- piper
Mod de preparare
- Curatati avocado si scoateti samburii. Cu o lingura scobiti miezul si puneti-l intr-o oala. Adaugati zeama de lamaie.
- Spalati si curatati castravetele de coaja, taiati-l bucati mari si adaugati-l peste avocado.
- Cu un blender mixati totul pana obtineti o pasta groasa.
- Turnati smantana si amestecati pana se omogenizeaza. Adaugati stockul de legume, putin cate putin pana obtineti consistenta dorita a supei. Depinde de cat de mare este castravetele si de cat de lichida doriti sa fie supa voastra.
- Adaugati piper si daca mai este nevoie (supa concentrata de legume poate fi destul de sarata), sare.
- Inainte de a servi supa puneti in fiecare castronel fasii de somon afumat, presarati seminte de dovleac si putin ulei de masline deasupra.
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!