Cei ce iubesc ciocolata pot respira usurati, in alimentatia LCHF se poate consuma ciocolata, cu muuulta moderatie, insa se poate! Aceste trufe contin circa 5gr carbohidrati pe bucata, asa ca nu mancati prea multe, insa daca incercati sa slabiti ar fi mai bine sa le evitati pana va normalizati greutatea.
Trufele se pot pastra la frigider insa le puteti servi la temperatura camerei.
Trufe de ciocolata cu mascarpone LCHF
Cei ce iubesc ciocolata pot respira usurati, in alimentatia LCHF se poate consuma ciocolata, cu muuulta moderatie, insa se poate! Aceste trufe contin circa 5gr carbohidrati pe bucata, asa ca nu mancati prea multe, insa daca incercati sa slabiti ar fi mai bine sa le evitati pana va normalizati greutatea.
Ingrediente
- 60 gr unt
- 70 gr mascarpone
- 80 gr ciocolata neagra fara zahar
- cacao
- indulcitor optional
Mod de preparare
- Se topeste untul. Se adauga ciocolata bucati si se amesteca pana se topeste si ea. Se lasa sa se raceasca putin.
- Se adauga branza mascarpone (la temperatura camerei) si eventual indulcitorul. Se amesteca bine sa nu se faca cocoloase. Daca se taie incercati sa adaugati o lingurita de apa rece si sa amestecati totul la bain marie cu un tel sau fara bain marie cu un mixer.
- Se lasa la frigider pentru cateva ore bune pana ce amestecul se raceste si se intareste.
- Formati bilute din amestec (daca este prea tare, lasati-l cateva minute la temperatura camerei pana se mai inmoaie) si dati-le prin cacao.
Notes
Alegeti o ciocolata de calitate cu cel putin 70% cacao.
Trufele se pot pastra la frigider insa le puteti servi la temperatura camerei.
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!