Ce se potriveste mai bine in zilele calduroase de vara decat un gazpacho rece, racoros si parfumat!
Gazpacho este o supa rece facuta din legume crude amestecate, originara din Spania din Andaluzia. Gazpacho este consumat pe scara larga in Spania si Portugalia, in special in timpul verilor fierbinti.
Va prezentam mai jos o varianta de gazpacho low carb, deosebit de gustoasa si aromata.
Bine de stiut
- Mixati supa pana obtineti consistenta dorita. Puteti alege sa obtineti o supa foarte fina sau cu mici bucatele de legume. Tot ce trebuie sa faceti este sa dati supa printr-o sita cand ati terminat de mixat la blender. Daca doriti totusi o supa mai consistenta este bine sa alegeti varianta cu legume.
- Pentru ca supa sa fie delicioasa si parfumata folositi rosii coapte si aromate din gradina, de preferinta de tara, romanesti, in sezon.
- Pentru a mixa legumele puteti folosi un blender, un robot de bucatarie sau chiar si un mixer vertical, direct in oala.
- Puteti consuma gazpacho pe loc deoarece se adauga gheata, insa daca lasati supa la frigider cam 1-2 ore va fi si mai racoroasa!
Gazpacho
Gazpacho low carb este o supa rece ideala pentru zilele calduroase de vara. Este parfumata, aromata si racoritoare si se face foarte rapid!
Ustensile
- blender/robot de bucatarie
Ingrediente
- 3 rosii mari coapte
- 1 ardei verde
- 1 ardei rosu
- 1/2 castravete
- 1/2 ceapa rosie
- 1 catel de usturoi
- 1/2 chili rosu
- 4 cuburi de gheata
- sare
- piper
- sherry sau otet din vin rosu
- 50 ml ulei de masline
- frunze de busuioc proaspat
Mod de preparare
- Curatati rosiile de partea lemnoasa si taiati-le sferturi. Curatati ardeii, scoateti semintele si taiati-i bucati. Taiati castravetele in bucati mari.
- Puneti toate ingredientele intr-un blender si amestecati pana se omogenizeaza totul. Daca doriti ca gazpacho sa aiba o consistenta mai apoasa adaugati mai multe cuburi de gheata si amestecati iar la blender. La sfarsit mai adaugati sare, daca este necesar.
- Gazpacho trebuie sa fie rece, daca se incalzeste isi va schimba gustul. De aceea este important sa puneti supa la frigider daca nu este consumata imediat.
- Turnati supa in boluri mici sau in pahare. Puteti orna cu cuburi de castravete, ardei, cu frunze de busuioc si felii de chili. Stropiti cu putin ulei de masline, chiar inainte de a servi.
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!