
Foarte crocante, delicate si foarte gustoase, chipsurile de varza kale au o popularitate crescuta in randul celor care au o alimentatie LCHF dar si in randul vegetarienilor si veganilor. Se pot savura ca gustare sau garnitura si se fac foarte rapid.
Ingrediente
- 200-300 gr varza kale (o legatura potrivita)
- 2-3 linguri ulei de masline
- sare
Mod de preparare
- Incalziti cuptorul la 160 grade Celsius.
- Spalati si uscati foarte bine frunzele de kale. Taiati tijele si nervurile groase si rupeti frunzele in bucati mai mici.
- Puneti frunzele intr-un castron, adaugati uleiul de masline si amestecati, avand grija sa masati bine uleiul astfel incat sa acopere cu o pelicula suprafetele frunzelor.
- Chipsurile se aranjeaza pe o tava tapetata cu hartie de copt intr-un singur strat, astfel incat sa fie mai rasfirate si sa nu se atinga una pe alta. Se dau la cuptor pentru 10-15 minute. La jumatatea timpului se scot, se intorc cu grija si se introduc inapoi in cuptor. Timpul este relativ datorita marimii chipsurilor care poate varia in functie de cum au fost rupte.
- Sarati chipsurile inainte de servire.

Bine de stiut:
Consumati-le pe loc! Sunt extraordinar de gustoase imediat ce au fost scoase din cuptor, insa isi pierd din caracterul crocant pe masura ce trece timpul.
Se pot arde usor, astfel incat este recomandat sa le verificati in timpul coacerii.
Merg de minune ca topping pentru supe creme, spre exemplu supa de sparanghel, a carei reteta o gasiti aici!
Se pot asezona dupa bunul gust si plac cu diverse condimente: piper, boia, seminte de susan, usturoi, fulgi de chili, parmezan ras etc.
Info | Votati daca va place!

Reteta
Chipsuri din varza kale
LCHF.ro
Data publicarii
Timp preparare
Timp gatire
Timp total