Legumele la cuptor ar trebui sa fie nelipsite din dieta noastra. In alimentatia LCHF se mananca multe legume, mult mai multe cantitativ decat in dieta traditionala. Un lucru pozitiv, care de foarte multe ori este trecut cu vederea de catre cei care critica acest tip de a manca, sanatos si natural. Exista foarte multe retete de legume la cuptor, variatiile fiind foarte mari. Azi va propun sa folosim dovlecei, ardei grasi, cartof dulce si ceapa!
Ingrediente
1 cartof dulce
1 dovlecel
1-2 cepe rosii mici
1 ardei rosu
1 ardei verde
ulei de masline/ulei de cocos
sare
ierburi uscate
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Spalati toate legumele. Curatati cartoful dulce si taiati-l in bucati. Taiati ardeii, dovlecelul, curatati si taiati ceapa si ciupercile in patru. Asezati legumele, cu exceptia ciupercilor in tava.
Stropiti cu ulei de masline deasupra si amestecati. Presarati sare si ierburi uscate dupa preferinta (cimbru, oregano, busuioc, rozmarin, patrunjel etc.)
Dati tava la cuptor pentru 15 minute.
Adaugati ciupercile, amestecati legumele usor si puneti din nou la cuptor pentru inca 15 minute, la aceeasi temperatura.
Daca dupa acest timp legumele nu sunt pe deplin rumenite, le mai puteti lasa la cuptor 10-15 minute.
Merg foarte bine atat reci cat si calde, ca fel de sine statator sau ca garnitura pentru orice tip de carne: fripturi, gratare, chiar si peste.

























