Biscotti sau cantuccini sunt un tip de biscuiti italieni. Chiar denumirea de biscuiti din romana isi are originea in latinul „biscotta”, care inseamna copt de doua ori (bis si cotta). Mai jos va prezentam de fapt doua retete, biscotti cu migdale si biscotti cu pepite de ciocolata si migdale, adaptate bineinteles la alimentatia low carb.
Bine de stiut
- Daca nu aveti sau nu gasiti de cumparat pepite de ciocolata neagra de buna calitate, puteti cumpara ciocolata obisnuita cu cel putin 70% cacao si sa o sfaramati in bucatele mici, de marimea pepitelor.
- Se pot pastra pana la 2 saptamani intr-un recipient inchis ermetic.
Biscotti LCHF – cantuccini cu migdale si pepite de ciocolata
Biscotti LCHF – cantuccini cu migdale si pepite de ciocolata, reteta noastra keto cu continut scazut de carbohidrati
Ingrediente
- 310 gr faina de migdale
- 3 oua
- 80 gr unt
- 100 gr migdale intregi, cu coaja
- 70 gr indulcitor ex: erytritol
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita pudra de vanilie
- 25 gr pepite de ciocolata
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
- Scoateti untul la temperatura camerei si taiati-l bucati. Tocati cu un cutit migdalele.
- Intr-un castron mare frecati untul cu indulcitorul. Adaugati cele trei oua, cate unul pe rand, amestecand bine.
- Intr-un alt bol amestecati faina de migdale cu praful de copt, pudra de vanilie si migdalele tocate bucatele.
- Adaugati amestecul de faina la compozitia cu oua, amestecand pana ce este incorporat cu totul si ia forma unui aluat.
- Impartiti aluatul in doua bucati egale. Adaugati pepitele de ciocolata la una dintre cele doua parti de aluat si framantati cu grija pana ce sunt distribuite uniform.
- Formati doi cilindri (suluri) lungi, din fiecare bucata de aluat si puneti-i pe o tava tapetata cu hartie de copt. Aplatizati cilindrii cu mana pana ce obtineti o grosime de aproximativ 1,5-2 cm.
- Dati biscotti la cuptor pentru circa 20 de minute. Verificati din cand in cand sa nu se arda.
- Scadeti temperatura cuptorului la 100 grade Celsius. Scoateti tava , lasati cantuccini sa se racoreasca usor si apoi cu un cutit taiati-i in bucati ca in imagine. Puneti tava inapoi in cuptor si mai lasati 20 de minute la copt.
- Cand biscotti sunt gata stingeti cuptorul si mai lasati-i in cuptor la uscat, cu usa intredeschisa, pana ce obtineti textura dorita.
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Comments are closed.