Un desert foarte fresh, nu este complicat, insa are mai multe momente. Se poate face insa dinainte, lasa la frigider, si-l puteti scoate chiar inainte de a-l servi. Este potrivit pentru zilele mai speciale, cand aveti invitati spre exemplu.
La fel ca toate deserturile LCHF, trebuie consumate doar din cand in cand. Diabeticii si persoanele care doresc sa scada in greutate trebuie sa fie constienti ca li se poate declansa pofta de dulce iar pierderea in greutate poate incetini.
Cheesecake la pahar cu zmeura si crunch de alune prajite
Un desert foarte fresh, nu este complicat, insa are mai multe momente. Se poate face insa dinainte, lasa la frigider, si-l puteti scoate chiar inainte de a-l servi. Este potrivit pentru zilele mai speciale, cand aveti invitati spre exemplu.
Ingrediente
Pentru crunch
- 50 gr unt nesarat
- 50 gr migdale
- 50 gr alune de padure
- 1/2 lingura miere de albine optional
Pentru sosul de zmeura
- 100 gr zmeura proaspata
- 1/2 lingura indulcitor stevia+erytritol
Pentru crema
- 1 dl smantana lichida pentru frisca
- 1 lingurita pudra de vanilie
- 200 gr branza Philadelphia
- coaja de la jumatate de lamaie
Mod de preparare
- Zdrobiti migdalele si alunele de padure cu cutitul, pe un fund de lemn.
- Intr-o craticioara topiti untul. Adaugati eventual mierea de albine.
- Adaugati migdalele si alunele zdrobite in unt si amestecati. Presarati-le pe o tava cu hartie de copt si prajiti-le in cuptor la 175 grade Celsius, pentru 10 -15 minute. Amestecati din 5 in 5 minute, sa nu se arda.
- Spalati zmeura si puneti-o intr-o craticioara impreuna cu indulcitorul la foc mic. Amestecati si lasati pe foc pana ce se obtine un sos mai legat.
- Bateti frisca.
- Amestecati branza Philadelphia cu pudra de vanilie si coaja de lamaie. Adaugati frisca.
- Asamblati in pahare: un strat de crunch, unul de crema, unul de sos de zmeura si repetati.
- Dati la frigider pentru 1 ora, inainte de a servi.
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!